Bekir ÖZERDEM

Bekir ÖZERDEM


YAŞANACAK OLAN KAZANIN FATURASI BELLİ DEĞİLDİR

23 Kasım 2018 - 14:47

KASKO POLİÇELERİNE GELEN ZAM YOK
Son günlerde trafik ve kasko poliçelerine geldiği iddia edilen zamlar anlatıldığı kadar gerçekci değildir. Konu çarpıtılmış olup detaylı olarak araç sahiplerine sağlıklı bilgiler verilmemektedir.

Ekonomi zor durumdadır . Dolar ve Euro frenlenememiş almış başını gitmiştir .Ülkemizde bulunan ithal araçların çokluğu ve bu araçların yedek parçalarını yurt dışından almamız , üretmiyor olmamızda bir gerçektir.

GELDİĞİ SÖYLENEN ZAM ARAÇ BEDELİNİN ARTMASI İLE ALAKALIDIR

Döviz kurunun yükselmesi ile mevcut araçların bedelleride otomatikman yükselmiştir. Yani geçen sene 75 bin TL değerinde olan bir araç bu gün kasko değer listelerinde 100 bin TL seviyelerine kadar yükselmiştir.

Hal böyle oluncada kasko poliçelerindeki yükselme söylemleri , tamamen ekonomi dengesizliği ile değil , döviz kurlarının oynaması ve araç bedellerinin yükselmesi ile alakalıdır.

YAŞANACAK OLAN KAZANIN FATURASI BELLİ DEĞİLDİR

Bu gün sigortadan tasarruf edilmeside son derece yanlıştır. Ödenecek olan sigorta poliçelerindeki primler belli olduğu halde , yaşanacak bir kazadan sonra , tüketicinin karşısına çıkacak olan , fatura tutarları kesinlikle belli değildir. Aracın kendi hasarı , üçüncü sahışlara verilecek olan maddi ve manevi kayıplar , iyice düşünülmelidir.

Hal böyle iken araç sahiplerinin kasko poliçe primleri yükselecek sözlerine direk olarak aldırış etmemelerini , sahibi bulundukları kıymetlerinde dövize endeksli olarak değer kazandığını ve sigorta ürünlerinden tasarruf modunda olmamalarını şiddetle tavsiye etmekteyiz .

Varlıklarımızın sigorta kapsamında olması önemli bir hadisedir. İhtiyacımız olduğu anda satın alamayacağınız tek şey ise SİGORTA POLİÇE'sidir.

Bekir ÖZERDEM

AFSAD Ynt.Krl.Bşk.

Bu yazı 345 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum