Bekir ÖZERDEM

Bekir ÖZERDEM


ON LİNE SATIŞ İSTEMİYORUZ

27 Nisan 2020 - 14:04

Öncelikle Allianz sigortaya  sağlık poliçelerinde covid 19 uda teminat altına alan ilk şirket olması sebebiyle acentelere peşin komisyon ödemeleri ile neova sigortaya ve en önemlisi ihtiyacı  olan acentelerimize belirli miktarlarda komisyon karşılığı ödeme yaparak , ödenen bu bedelleri vadeye yaymak şartıyla  tahsil edeceğini bildiren Allianz sigortaya şahsım yönetim kurulum ve tüm sektör adına şükranlarımı bildiriyorum.
Şimdide sigorta şirketlerimize biraz sitem edeyim .
Sigorta Şirketleri neden on line  satış yapar   ? Acente yapılanmaları  veya   sayılarımı  yetersiz ? Yoksa sektör piyasasında mevcut acentelerinin poliçe tanzim edebilme becerisimi yok ?  
Acentelerinin , sigorta poliçesi alıcılarına  , detaylardan  farklılıklardan daha açıkcası neden bu şirketin poliçesinin  tercih edilmesi gerek , bunları anlatabilme  kabiliyetlerimi yok  ?  
Hani acenteler sigorta şirketleri için önemliy di ? Olmazsa olmazları , ürünlerinin tanıtımı piyasaya lansı ve hasar halinde kaleleri durumunda idi. 
Aksi söz konusu değilse Şirketler  o halde neden on line  satış yapar ki ?
Madem satış yaparlar acentelere neden ihtiyaç duyarlar ki ?
Yoksa  şirketler yapılan bu direk satıştan dolayı acente  komisyonu olmadığı için  çok mutlumu  olurlar ?
Yani kısaca akla gelen her poliçeyi piyasaya aktaran ,her anlamda sattıkları poliçelerin arkasında duran 7/24 emre amade olan  ;  Acentelerini yok mu sayarlar ? 
Hadi şirketler doğrudan satış yapıp acentelerini yok sayıyorlar ve devam ediyorlar 
ya Acenteler ...

Acentelerin bakış acıları düşünceleri  duyguları yokmu ?
Şirketlerimiz bizleri öylesine sevip sözde değer veriyor ,
bizler şirketlerimiz için önem arz etmiyoruz , değersiziz , diye düşünmezlermi?
Peki On line satış yapan şirketlerin Acenteleri ne yapacak bu durumda
ne yapmalı , hiç fikri olan varmı ?
Birde ; Sigorta şirketlerimiz  korsan yazılım vasıtası ile üretim yapan acentelere neden göz yumar ?
birileri bir şey söyleyecekmi ? Yoksa tüm sektör uyuyup , sanki bunların tek sorumlusu seçilmişler diyerek onlara saldırmaya devammı edecekler.
Hadi bir anlaşma yapalım ,,,,,,
Direk satış yapan  ve korsan yazılımlar vasıtası ile üretime göz yuman sigorta şirketlerimize  hepimizin çok üzgün olduğumuzu anlatalım  ... Acentelerin bu anlamda rencide edilmesinin doğru olmadığını belirtelim . Öyle abuk subuk guruplar kurup seçilenlerimize saldıracağımıza ;

SİGORTA ŞİRKETLERİNE ;  direk satış yapmanızı doğru bulmuyoruz , ahlaki olmayan üretimlere izin vermenize üzülüyoruz , bizlere tam manası ile aynı gemide miyiz degilmiyiz bunu ispat etmenizi talep ediyoruz , şeklinde mesajlar vermeye başlayalım….
Ne dersiniz ?
E hadi ne duruyorsunuz . Bir şeyler üretseniz ya . Her şeyi çok iyi yapan bilen kurumlar kişiler var ya ! Bu anlamda bir şeyler yapıp yolumuzun tamamen aydınlanması için icra komitesine destek  olsalar ya ?
Hadi o zaman ben ve  yönetim kurulum AFSAD bu kıvılcımı yakıyor.
ŞİRKETLERİMİZİN ; On line satış yapmasını uygun bulmuyoruz , korsan yazılımla gelen üretimlere sıcak bakmasını ,  acentelerine rakip olmalarını  İSTEMİYORUZ .
Ve bu nedenle dernek olarak   TSB’ne  hem de şirketlere yarın itibari ile talebimizi yazılı  olarak göndermeye başlıyoruz..

Saygılarımla
Bekir ÖZERDEM

Bu yazı 5145 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum