H.Melek BOZDAĞ

H.Melek BOZDAĞ


Hoş - gel 2022

12 Ocak 2022 - 18:32

Bitti bitecek bitsin derken sonunda bitti ve yeni bir yıla girdik. Bir şey değişti mi hayır!  Sizi bilmem ama Seçme şansım olsa ben girmemeyi;  hatta daha dahaaaaaaaa önceki yıllara tee çocukluğuma dönmeyi tercih ederdim; ama girdik bir kere dönüşü yok değil mi? Zaman durmadan ilerliyor.

Ne yapalım artık biz de önümüze bakalım. “bilemedim kıymetini ” diye  üzülmeyi de 2021 e bırakalım...
Önümüze bakalım bakmasına da 2015 den bu yana karşımıza hep boş tabak gelip duruyor. Annelerimiz bize, komşudan gelen tabağı boş göndermemeyi iyi öğretmemişmiydi?

Öğretmişti !!

Her tabak değiş tokuşunda içine daha iyisini koyma çabamıza ne oldu?
Hele hele 2018 yılının tabaklarına,
tabakları tutan ellere hesap sormamız gerekmez mi?
Neden ve nasıl doldurulmadı bu tabaklar? Yoksa ev sahibi popülist bir eylem ile kendisi mi yedi tabakta bulunanları  ?

Bu durumlara gelmemizde tabak sahibi mi, tabağı taşıyan mı, boş gönderen mi yoksa hiç birşey söylemeyen hiçbir şey yapmayan öteki komşu mu suçlu?

Öğrendiklerimizi unutmamak içim eğitim şart değil mi?

Peki olan oldu dedik o tabakları artık nasıl doldurabiliriz? İçimizde mayalanıp taşan bu ve benzeri tüm soruları soralım kendimize...
Biz sorduk. 
Biz kim miyiz! 
AFSAD dernek yönetimiyiz.

“Hoş - gel 2022  ama eli boş gelme “diyerek başladık bugün yılın ilk toplantısını yapmaya. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına yapılabilecek ne varsa yatırdık masaya ve hamurumuzu yoğurmaya başladık . Kimimiz ucundan tuttu kimimiz oklavayı aldı kimimiz unu serpti kimimize göre hamur tam olmadı derken o tabağı bir sonraki yıla boş göndermemek için bişeyler çıkarttık ortaya. 

Hamurumuza bizim inancımız tam.
Fakat bu hamuru fırına tek başımıza biz taşıyamayız!
Bu sebeple tüm meslektaşlarımızın elini taşın altına sokması gerektiğini hatırlatır; sağlık mutluluk huzur dolu bereketli bir yıl dileriz.

Melek Hatice BOZDAĞ 
AFSAD Yönetim Kurulu Üyesi

Bu yazı 1373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum