Bekir ÖZERDEM

Bekir ÖZERDEM


BİLGİ KİRLİĞİNİ GİDERMEK AMAÇLI

17 Temmuz 2019 - 14:42

Yalçın METİN beyin  düşünce özgürlüğünü kullanarak sitemizde yayınlanan yazısından sonra işin doğrusunu öğrenmek adına SAİK Yöneticilerini aradım .

Acentelerin Teminat Mektubu ihtiyaçları adına  FİBA BANK ile yapılan anlaşmaya dair doğru bilgileri ögrenmek istedim. Teminat Mektubu ihtiyacı konusunda FİBA BANK ile yapılan eski anlaşmaya göre yeni anlaşmanın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum .

Önceki anlaşmaya göre aşağıda belirteceğim çok önemli bir avantaj var.


  • Eski anlaşma da Teminat Mektubu en fazla otuz bin Lira limitle verilirken yeni SAİK Yönetiminin yaptığı bu anlaşmada üst limit yok , yani istersen bir milyon liralık teminat mektubu alabiliyorsun . Üstelik limit sınırı olmadan alınan bu mektupta rakam ne olursa olsun bankaya ödeyeceğiniz komisyon sıfır . Yani alınmıyor. Bu çok önemli bir fark diye düşünüyorum..

  • İlgili yazıda belirtilen Bankaya BES yaptırılması konusu da  aksine zorunlu değil . Acente teminat mektubu alırken ,iki tane faturası için Bankaya Otomatik Ödeme talimatı verirse BES yaptırma zorunluluğu gerekmiyor.


  •  

Bilgi kirliliği adına , herkesin kendi bakış acısı ile yapmış oldukları yorumlara karşı görüşme yaptığımız
SAİK Yöneticisi ; bir başka önemli konuya daha dikkat çekti .

  • Bazı basın organlarında ve Sosyal Medya da son günlerde konuşulan ve yanlış bilgiler paylaşılan Zorunlu Trafik Sigortalarında Tarife Esaslarında geçen hafta yayınlanan Yönetmelik ve uygulama esasları değişikliği konusuna değindi. İcra Komitesi Yöneticisi dün öğleden sonra SBM Yöneticileri ile ilgili yönetmelik değişiklikleri konusunda bir toplantı yaptıklarını, konuyu yakından takip ettiklerini bildirdi.

  • Değişen Yönetmelik 1 Eylül'de yürürlüğe girecek olup   bu tarihe kadar da yönetmelik doğrultusunda alt düzenlemelerin yapılacağını iletti. Yani henüz başlamış ve kesinleşmiş bir düzenleme ve uygulama yok , bu konuda çıkan yanlış bilgilere itibar edilmesin, dedi.
    Hal şimdilik böyle olup yanlış bilinen konular hakkında  bilgi kirliliğinden bir an evvel kurtulmamızı umuyorum.


  •  

Saygılarımla

Bekir ÖZERDEM

Bu yazı 327 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum