Neşe DEMİRAĞ

Neşe DEMİRAĞ


AFYONKARAHİSAR'LI ACENTE DOSTLARA SÖZÜM VAR !

29 Temmuz 2013 - 13:58

Uzun uzun çalan telefonumu açtığımda kibar bir beyefendi kendini nazikçe tanıttı.
"Neşe hanım merhaba Ben Afyonkarahisar'dan arıyorum.Sizleri ve yazılarınızı takip ediyoruz. 2 Haziran'da Afyon Ticaret odasında Acente arkadaşlarımızla Afsad'ın 2. toplantısını yapacağız. misafirimiz olur musunuz? "demişti.
Arayan AFSAD Başkanı Sayın Bekir Özerdem'di.
Hiç tereddüt etmeden ve sevinerek Bekir beyin davetini kabul ettim.
Bekir bey ile telefonda sohbet ederken , Ankara ve İstanbul'un sektör adına çok önemli olduğunu söylemişti. Ben ise" Anadolu olmaz ise ne İstanbul olur ne de Ankara kalırdı demiştim".
Kurtuluş savaşında AFYONKARAHİSAR'ımızın rolünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Buradan Ulu Önder ATATÜRK'ümüzün " Afyonkarahisar, mücadele tarihimizde unutulmaz parlak bir sayfaya sahiptir. Burada, buranın aziz halkıyla beraber bulunmaktan duyduğum zevk ve mutluluk büyüktür. Bana bu mutluluğu veren sizlere sevgi ve teşekkür! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.236)"
Sözleri ve kurtluş savaşında , Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve Afyon'umuzun rolü de tarihimizde destan yazmıştı. Bu vesile ile Afyon'da vatan için şehit olmuş tüm milli mücadeleye katılmış TÜRK askerlerine rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.

AFYONKARAHİSARLI SİGORTACI ARKADAŞLARLA TANIŞMA

2 Haziran 2012 yılında Ankara'dan Afyona giderken büyük bir heyecan yaşıyordum. seyhatlerimizde  Afyon'umuzdan geçiyorduk , yol kenarındaki tesislere hep uğruyorduk ama hiç içine gitmemiştim.
Oradaki Sigorta Acentesi arkadaşlarımızla tanışmak ve onlarla sektörü konuşmak ise ayrıca beni çok heyecanlandırmıştı.2010 Tarihinde topladığımız 1000 Adet imza kampanyasında özellikle Dinar'da faaliyet gösteren Sevgili Oktay Sayın'ın gayretlerini diğer illerdeki arkadaşlarımızn gayretleri gibi hiç unutmadım. Onlarla facede ve telefon ile görüşmüştüm ama yüz yüze hiç görüşmemiştik.
Afyon Ticaret odasının yakınındaki bir sokağa aracımı park etmek istiyordum. Bir iş yerinin sahipi hemen yanıma geldi  ve aracımı iş yerinin önüne park etmem için bana yardım etti.
İnince teşekkür ettim ve sordum.
- Park ücreti kaç lira dedim?
Beni anlamamıştı tekrar sordum. -Kaç lira ödeyeceğim?
Kırtasiye malzemeleri satan esnaf arkadaş durdu ve
Abla ne parası. Bunun için senden para mı alacağız dedi.
Ve beni çay içmeye davet etmişti.
İşte anadolu halkı menfaat ve çıkarsız ilgi dolu...
Hiç unutamadığım ve çok etkilendiğim bir anıdır bu. Dükkanının önüne park etmem için yardım eden esnaf arkadaşıma söz verdim mutlaka ona uğrayacağım ve geniş bir zaman dilimde onunla sohbet edeceğim inşallah.
Ticaret odası salonuna çıkınca tek tek acente arkadaşlarımızla tanıştık. AFYONKARAHİSARLI Acente arkadaşlarım çoğu  Mesleklerine ,ekmeklerine sahip çıkmak için toplantıya katılmışlardı. Onların sorunları Tüm Türkiye'de faaliyet gösteren Sigorta Acentelerinin sorunlarıydı. Çözümleri de aynıydı..
Orada söz verdik birbirimize Sigortacılık sektörünün gelişmesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa onu yapacaktık.
BİR TUTAM UMUT BİR KUCAK DOLUSU UMUTSUZLUĞA MAYA OLACAK.
Değerli Sigortacılar. 14 Şubat 2010 Tarihinden beri sektörde dağıtım kanalının profesyonelleşmesi Sigorta acentelerinin gelişmesi için hep birlikte Sermayeye ve statükoya gerici düşüncelere karşı mücadele etmekteyiz.Bu mücadelede size 14 Şubat 2010 Tarihinde ne söylediysek onu tam olarak gerçekleştirmek için çok büyük çabalar harcamaktayız. Klavye başında nutuklar atmadık yazılar yazmadık. sözlerimizi ve dileklerimizi projelendirdik ve hayata geçirdik.Sahalara indik. Kimsenin gölgesine sığınmadık, bahaneler üretmedik, suçlamalar yerine çözümler ürettik. Sorunların değil, çözümlerin parçası olduk
Biliyoruz ki sektörün kalkınması ve Acenteler üzerine oynanan oyun için "Bir tutam umut bir kucak dolusu umutsuzluğa maya" olacak.
Büyük bir sevgi ve bilgi paylaşımından sonra Afyon'lu acentelerden ayrıldıktan sonra neler yaptık?Ne gibi projelere imzamızı attık?
12/12/12 EYLEMİ
12/12/12 Tarihinde Tüm Türkiye'den katılan Acente arkadaşlarımızla  Tarihte yerini alacak olan çok büyük bir projeye imzamızı attık.
Haksız rekabet artmış ,komisyonlar düşürülmüş Sigorta şirketleri Sigorta acentelerinin TTK'ya aykırı bir şekilde faaliyetlerine son veriyorlar ve küstahlıkları her geçen gün artıyordu. Bu yaşanan olumsuzluklara karşı birilerinin "DUR" demesi lazımdı.
Bizler 12/12/12 de saat 12 de Ankara Yüksel caddesinde Ülkemin her ilinden katılan 300 cesur yürekli Sigorta acentesi ile basın açıklaması yaptık. ve 60 Kişi ile Bütçe görüşmeleri nedeni ile ziyaretçi  yasağına rağmen   meclis kapıları Sigorta Acentelerine açtırıldı .
TBMM'ine gittik ve Sigorta acentelerinin sorunlarını Meclisteki Grup başkanvekillerine anlattık.
Türkiye'de Sigorta Acentelerinin yaşadığı sorunlarını  Milletvekillerinin bilmemesi, duymaması ve onalara ilk defa bizim anlatmamız 12/12/12 eylemimizin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.
12/12/12 eylemine kredi kartından nakit para avansı çekerek katılan sigorta acentesi arkadaşımıza ve il ve ilçelerden katılan tüm arkadaşlarımıza bu sektörün bir borcu olduğuna inanıyorum.
TBMM BANKA KOMİSYONU.
Ben Sigortacılık Sektöründe 14 Şubat 2010 Tarihinde "Bankalar Sigortacılık Yapmasın" Facebookta grup kurarak mücadeleye adım atmıştım.
14 Şubat 2013 Tarihinde AFYONKARAHİSAR milletvekili Sayın Halil ÜRÜN başkanlığında Bankalar ile ilgili Mecliste kurulan komisyona Bankaların Acenteler ile haksız rekabeti ve tüketicilere zorla ve habersiz poliçe düzenlemesi ile ilgili belgeleri sundum ve anlattım.Sonuç olarak , Bankalara inanılmaz para cezaları getirildi ve Hayat Sigortası zorunluluğu kaldırıldı. Bu yeter mi?? Bizce yetmez .Bankalarla hiç durmadan onlar haksızlığa son verene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİK TASLAĞINA HEP BİRLİKTE İTİRAZ ETTİK.
Hazinenin yayınladığı  ve acenteler için çok önemli olan Sigorta Acenteleri Yönetmelik  taslağı yayınlanmış ve Taslak ,Acaneteler aleyhine  inanılmaz olumsuzluklar taşıyordu.
Facebookta bir organizasyon yaparak bir hafta içinde 650 imza toplayarak Hazine Sigortacılık Müdürlüğüne tepkimizi vermiş ve Yönetmelik taslağının yazılan şeklini sizlerle birlik olarak durdurmuştuk.
Bu süreçte ulusal basın ve sektörel basında sürekli yaşanılan sorunları anlattık. Hazineye haksızlıkları duyurduk.
HUKUK BİRİMİMİZİ KURDUK.

Türkiye'de faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri yaşadığı haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında yıllardır yalnız bırakıldılar.

Bizler Ankara'da faaliyet gösteren bir hukuk bürosu ile anlaşarak Tüm Türkiye'de faaliyet gösteren Acente arkadaşlarımıza Avukatlık Bürosu vasıtasıyla yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz.
TARIM SİGORTALARININ GELECEK 10 YILI
TARSİM'in düzenlediği Tarım Sigortalarının gelecek 10 yılı çalıştayına katıldık. Çalıştayda , Tarım kredi kooperatiflerinin çiftçilerimize yapmış olduğu baskıları anlattık. Ziraat Bankasının kredi zorlamalarını anlattık. Tarım Sigortaları konusunda Gropama ve Ziraat Sigortasının tekelleşdiğini ve bunun sektöre zarar getireceğini Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış emekçi Acentelerin sisteme dahil edilmesi gerektiğini 3 gün boyunca dellillerimizle anlattık.
Tarsimin Zayıf yanının Bankaların Ve Tarım kredi kooperatiflerin çiftçileri zorla sigorta yaptırması olduğunu kayıtlara geçirdik.
1. ULUSAL SİGORTA VE AKTÜERYA KONGRESİ
Ankara'da düzenlenen 1. ulusal Sigorta Ve aktüerya kongresine katılarak. Sektörde Acentelerin rolünü ve gerekliliğini dile getirdik. "Sigortacılık sektörünün kalkınması ve gelişmesi Sigorta Acentelerine yapılacak yatırımlara bağlıdır" dedik ve kayıtlara aldırdık.

1. Ulusal Sigorta Ve aktüerya kongresinde , Sigortacılık ile ilgili olumlu ne var ise Türkiye'nin her köşesine giden Değerli AFSAD yönetim kurulu da katılarak kongreye çok büyük değer katmışlardı.Bu vesile ile AFSAD Yönetim kurulunu bir kez daha tebrik ediyorum.

SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖRE CAN, CANLARA KAN VERİYOR
Türkiye genelinde Sigorta Acentelerinin Eksperlerin, Üniversitelerin, Sigorta Şirketlerinin birlikte olacağı ve birlikte hareket edeceği çok büyük bir organizasyonu yılın son üç ayında görsel basın ve yazılı basında büyük bir duyuru yaparak gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.

Projedeki hedefimiz  Türkiye'de faaliyet gösteren Sigortacıların Sosyal Sorumluluk bilinci ile mesleğine ve ülkesine bağlılığını tüm kamuoyuna duyurmak olacaktır.
İŞ YERİ SİGORTALARI ZORUNLU OLSUN PRİMİN YARISINI DEVLET ÖDESİN.
Biz birçok çözüm  öneriler ile sektörün kalkınmasını ve büyümesini hedeflemekteyiz. TARSİM gibi bir sistem kurarak Fabrikalarımız ve iş yerlerimiz Sigortalanacak. Yangın,deprem, su basması ,terör, halk ayaklanması gibi toplu felaketlerde iş yerlerimizdeki değerlerimiz bir anda yok olup milli servetimiz büyük kayıplar yaşanabilme riskini sigortalamayı devlet desteği ile sağlamayı hedeflemekteyiz.
Bu projemize ilimizin bir çok  Ticaret odası meclis üyeleri destek olmakta ve konu başbakanlığa ve hazineye iletilip hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.
Sigortalılık oranı önüne gelene acentelik vermekle değil bilinçli bir şekilde çalışarak projeler üretilerek artacağını herkese bu projeyi hayata geçirtirerek  göstermeliyiz.
Biz her gün her saat sektörün gelişmesi ve büyümesi için. Birlik bilinci ile Acentelerin mesleğin tek sahibi olması için mücadele ediyoruz .
İnancımız büyük .Sektörün büyümesi ve gelişmesi için çabamız ise her geçen gün artmaktadır.
Sizlerin desteğinize  ihtiyacımız var. Biliyoruz ki hepimiz aynı gemide ve aynı temennileri taşımaktayız. Sizlerin katılımcı desteğinizle başaracağız ve tarihe hep birlikte imzamızı atacağız.
Ne demiş atalarımız?
"Bir mıh bir nalı kurtarır
Bir nal bir atı kurtarır
Bir at bir yiğidi kurtarır
Bir yiğit bir orduyu kurtarır
Bir ordu bir ülkeyi kurtarır"

Tekrar güzel yarınlar için bir arada olmak ümidi ile hepinize sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

 Neşe DEMİRAĞ

Bu yazı 11489 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum