BALIKESİR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİDİR.

Yönetim Kurulu Başkanı Cemil SARI Sigorta tüketicisine ; Rızanız olmaksızın tabiri caizce dayatılarak satılan poliçelerİ ; KABUL ETMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ ...Kanun var nizam var ... Asli işi sigorta acenteliği olmayan kurum ve kuruluşlar , İŞİNİZİ DOĞRU YAPIN...

BALIKESİR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİDİR.
22 Ocak 2022 - 14:18
Acente  münhasıran faaliyeti yapmakta ve bu işlevini yaparken Sosyal sorumluluk projesi şeklinde Gerek dask Gerek yangın Gerekse birikim için Can ve mal Sigortalarını yaparak anlatarak ve hatta hasarda bizzat sigortalısı ile iletişime geçerek Hasarın başından sonuna kadar takip ederek Sigortaya olan güveni ve Sigorta şirketi ile Sigortalı arasında adeta bir köprüdür.El bette bu işlemleri yaparken  sigortanın güvenirliği içinde mücadele etmektedir.

Şimdi Sigorta acentesi haricinde hangi dağıtım kanalı ki bu işlemleri layıkı ile yaptığını  Sigortalılardan teyit edilebilir.
Biz acenteler bunun ile mücadele yapar iken Sigortalıların  İhtiyacı talebi karşılığında Bankalar-Kooperatifler yani  Özel kanunla Yetkilendirilmiş ve Asıl işi sigortacılık olmayan Banka ve Kooperatifler Tüketicinin zayıflık ve ihtiyacını karşılama talebini iyi niyet kuralına ihlal ederek,Şartlı kredi veya şartlı Üyelere verilen ürünleri dayatma ile ancak benden sigorta yaptırır isen sana bunu veririm , yada şu kadar kullandığın krediden indirim yaparım şeklinde Tüketici  nin zorunluluk halinden faydalanılması ve faydalanılmaya çalışılması Türk ticaret kanunu Borçlar kanuna Tüketiciyi koruma kanuna aykırıdır.
Ayrıca Ticaret ahlak kuralına da aykırıdır Tüm bunları yazar iken Gerçekten işini layıkı ile yapan Banka ve Kooperatifleri tenzih ederim.


Ayrıca Tüketicilerimizin ilgili banka ve kooperatifler tarafından şartlı satışa bağlı sigorta yapıldıktan sonra 30 iş günü içerisinde YETKİLİ BİR ACENTEYE Gidip Krediye bağlı yada bir ürün alması karşığılında yapılan sigortayı İPTAL ETTİREBİLİRLER.

Bu iptallerin sonucunda ise ilgili Acente Meslektaşlarımız gerek derneğimiz gerekse İlgili Banka yada koopartif üst kurullarına yada direk CUMHURİYET SAVCILĞINA SUÇ duyurusunda bulunulabilir.

Tabiki şartlı satış yapan ve Tüketicinin Acizliği ve ihtiyacına binayen ondan faydalanmaya çalışmak yasa ve kanuna aykırıdır,bu neden ile Uymayan Başka İlgili banka ve ilgili Kooparatif müdürlerine aşağıdaki kanun maddelerini  basın açıklaması ile bildirir.

Yapılan dayatmalı şarklı satışın tekrar etmemesi ,etmesi durumunda Balıkesir Sigorta Acenteleri olarak fazlaya ilişkin haklarımızın saklı kalmak kaydı ile Gerek tazminat davası gerekse Türk Ceza kanuna istinaden Savcılık Makamlarına SUÇ duyurusunda bulunulacağı ve bizzat Hukuk davamızı açacağımızı siz değerli basın aracılığı ile tebliğ etmiş olalım.

Ayrıca Tüketici sözleşmeleri Gerek banka kanalı ile gerekse kooperatifler ce yapıldığını ve yapılan incelemede Tüketicinin el yazısı ile Sigortayı bankanızdan yaptırmak istiyorum diye yazı alınması yazıyı alan ilgili kurum kuruluşun sorumluluğunun olmadığın tüketicinin üzerinde bırakıldığın sanki tüketici kendi rızası ile yaptırdığı izlenimi yaratmak-yaratmaya çalışmak  hukuka aykırı olduğunu da sorgulamalarında fayda olacağını ve gerçek araştırmalarda baskı altında o anki ihtiyaca binaen imza ve beyan verdiklerini buradan vurgulamak isterim.
Kanun ve yönetmeliğe uymayan yetkililerin dikkatine :

Tüketicinin korunması hakkında kanun
Sigorta yaptırılması
6502 sayılı Tüketicinin Koruma kanun   MADDE 29- (1) Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamaz.
 Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi hâlinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilmek zorundadır.
Tüketici nin  sigorta seçme hakkı sınırlandırılamaz,ve yine Tüketiciye Ancak biz sigorta yaparsak 3 puaan daha düşük veririz sözleşmedeki haksız şart olduğunu ve bu konuda TÜKETİCİYİ KORUMA KANUNU açık ve net olduğu ortadadır.

Yine KREDİLERE BAĞLANTILI SİGORTA ESASLARI YÖNETMELİĞİ
13 MART 2015 Tarih ve 29294 Sayılı yönetmeliğe göre

MADDE 13 – (1) Kredi kullananın sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamaz. Sigorta sözleşmesine veya kredi sözleşmesine sigortanın belirli bir sigorta şirketine yaptırılmasına ilişkin konan her türlü şart hükümsüzdür. Kredi kuruluşu, kredi kullananın başka bir sigorta şirketi veya sigorta aracısı yoluyla yaptırdığı, talep edilen teminat ile süre şartlarını sağlayan ve dain-i mürtehini kredi kuruluşu olan sigorta poliçesini kabul etmek zorundadır.

Denilmektedir.

Tüm tüketicileri buradan bilgilendirmek gerekirse,Sözleşmeye konulan sigortanızı bizden yaptıracaksını,sigortanızı bizden yaptırırsanız şu kadar indirim yaparız şekildeki sözleşme şartları GEÇERSİZ OLUP Sözleşme iptaline kadar gidebilirsiniz.

Hem Tüketici kanunu Hemde KREDİLERE BAĞLI SİGORTA UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE Tüketicinin sigorta seçme hakkının sınırlandırılamayacağı yazmaktadır.Ayrıca Tüketiciden kendi el yazısı ile ................................ sigorta yaptırmaya kabul ediyorum şeklinde yazı alam bilakis rızası dışında yazı alınmaktadır.Bununda geçersiz olduğunu siz değerli basın aracılığı ile buradan bildirmiş olalım


BALIKESİR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ 
Yönetim Kurulu Başkanı 
Cemil SARI 

 
Bu haber 2051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Zihni özdemir
    2 yıl önce
    Arkadaşları tebrik ederim bizlerin sesi olmuşlar. Bakar körler umarım azda olsa bir ders alırlar