SEDDK 'ya açık çağrıdır ! 

Sayın @palandöken kendi uzmanlık alanında bununla mücadele etmeli. Stokçu marketlerle, 15 liradan 25 liraya çıkan sakal tıraşıyla, 50 liradan 120 liraya çıkan lastik sök takla mücadele etmeli.

SEDDK 'ya açık çağrıdır ! 
04 Mayıs 2022 - 14:34
Enflasyon ülkemizin güncel sarmalı. Hükümetimizin de savaş açtığı enflasyonla mücadele etmek hepimizin, tüm mesleklerin yurttaşlık görevi.

Sayın @palandöken kendi uzmanlık alanında bununla mücadele etmeli. Stokçu marketlerle, 15 liradan 25 liraya çıkan sakal tıraşıyla,
50 liradan 120 liraya çıkan lastik sök takla mücadele etmeli.

İstatistik ve aktüerya bilimlerini kullanan sigortacılık bizim bağlı olduğumuz Maliye ve (47) Sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kurulmuş Seddk tarafından hassasiyetle takip edilmektedir.

Ülke ekonomisine güven sağlayan sektörümüz için Sayın Palandöken den daha yetkin bürokratlarımız işlerinin başındadır. Sayın Palandöken bu açıklamasıyla yetkisi ve bilgisi olmadığı sektörümüze zarar vermektedir. Palandöken yaptığı açıklamayla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununu ilgili maddeleri gereği zorunlu olan, halk dilinde “Trafik Sigortası” bilinen poliçe yapılmamasını poliçenin ücretiyle gerçeği yansıtmayan ilişki kurarak kamuoyunda "Tereddüt" algısı oluşturmaktadır. 

Sigorta şirketlerin mali yapısına zarar verecek olan bu açıklamayla ilgili sektörümüzün denetleyicisi olan Seddk’dan Cumhurbaşkanlığı (47) sayılı kararnamesinin (2) inci bölüm (4) maddesinin (c) fıkrası görevi gereğince sorumluluk almasını; Palandöken’in yaptığı bu açıklama ile 5684 sayılı Sigortacılık kanununun (10) uncu bölümünün (35) inci maddesinin (7) inci fıkrasına hilafı gereğince, yine madde içeriğinde tanımlı hapis ve para cezalarına çarptırılması için Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Ayhan ÇALIK 
SAB YK BŞK 
Bu haber 762 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum