Sahipsiz zannettikleri Sigorta Sektörü

Popülist söylemlerle zan altında bırakmak istedikleri sektörün tüm aktörleri iddialarının aksine “zarar etmelerine rağmen“ bedel ödeyerek sigortalılarının yanında durmaya çalışmaktadır

Sahipsiz zannettikleri Sigorta Sektörü
04 Mayıs 2022 - 14:05 - Güncelleme: 04 Mayıs 2022 - 14:42


Ekonominin bu dalgalı döneminde enflasyon hayatımızı alt üst etmektedir. Dönemin yükselen enflasyon  fiyatlarıyla nasıl başa çıkacağını bulamayan bazı sektör temsilcileri dikkatleri başka yöne çekmek adına “Sahipsiz zannettikleri Sigorta Sektörüne“ haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunmaktadır.

Popülist söylemlerle zan altında bırakmak istedikleri sektörün tüm aktörleri iddialarının aksine “zarar etmelerine rağmen“ bedel ödeyerek sigortalılarının yanında durmaya çalışmaktadır. 

Sayın Palandöken’in son açıklaması bardağı taşıran damla olmuştur.   

İto Sigortacılık Meslek Komitesi toplantısında sektörün tüm tarafları olarak Seddk Başkan vekilimiz Ali Ersoy’a zarar ettiğimizi beyan ettiğimizde “toplantımızda olmayan sigortalılarımızın temsilcisi benim“ diyen Başkan Vekilimize de temsil ettiği Seddk’ya da, Sigorta Şirketlerine ve Acenteleri ve dağıtım kanallarına da haksızlık yapılmaktadır. 

Sab Sigorta Acenteleri Derneği olarak maksadını aşan ve sektörü günah keçisi yerine koymaya çalışan bu popülizm içeren söyleme sessiz kalmamız mümkün değildir. 

Sigorta sektörü 5684 sayılı kanun ile mesleki düzenleme görevi üstlendiği gibi sektörün ülke ekonomisine katkısının devamını sağlamak için de sektörümüzü koruyan maddeler içermektedir.

Sektörümüzün düzenleyicisi SEDDK’dan gereğini yapması arz ettiğimiz ve sosyal medyada açık paylaştığımız çağrımızı sektörümüzün her zaman sesi olan basın mensuplarımızla da paylaşıyorum.

Ayhan Çalık
SAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI 
Bu haber 690 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum