NN Hayat ve Emeklilik şehir şehir gezerek iş dünyasına 'Otomatik Katılım'ı anlatıyor

Sigortahaber

NN Hayat ve Emeklilik şehir şehir gezerek iş dünyasına 'Otomatik Katılım'ı anlatıyor
31 Mayıs 2017 - 21:31

Sigortahaber.com.tr / NN Hayat ve Emeklilik, Çorlu’da işveren ve çalışanlara, 1 Ocak’ta başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ‘Otomatik Katılım’ uygulamasını anlatacak. Prof. Dr. Cem Kılıç’ın katılımıyla 25 Mayıs’ta Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek toplantıda sistem masaya yatırılacak.

 

Ülke tasarruf oranlarını artırmada en önemli araçların başında gelen Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Otomatik Katılım uygulaması 1 Ocak 2017 itibariyle başladı. BES’te bugün katılımcı sayısı 6 milyonu aşarken, toplam fon tutarı yaklaşık 59 milyar liraya, toplam devlet katkısı fon tutarı da 6,7 milyar liraya ulaştı. Türkiye’de yurtiçi tasarruf oranlarının artırılması kapsamında BES çok önemli bir tasarruf aracı olarak görülürken, sisteme katılımı artırmak için sağlanan devlet desteği devam ediyor.

Yaşam standardını koruyor

 

İkinci bir gelir elde etmelerini sağlayarak emeklilerin yaşam standardını korumalarına yardımcı olmayı amaçlayan uzun vadeli bir tasarruf ve yatırım sistemi olan BES’te Otomatik Katılım, bir işyerinde çalışmaya başlayan kişilerin otomatik olarak emeklilik planına dahil edilmesi şeklinde işleyen bir sistem. 45 yaş altı çalışanlar kademeli olarak sisteme katılıyor. 1 Ocak 2017 itibarıyla 1000 ve üzeri çalışanı olan şirketler sisteme dahil edilirken, 1 Nisan itibarıyla tüm kamu kurumları ve özel sektörde 250 ve üzeri çalışanı olan şirketler sisteme katıldı. 1 Temmuz itibarıyla ise sıra 100 ile 250 arasında çalışan sayısına sahip şirketlerde.

 

Otomatik Katılım’da ‘bilginin merkezi’

 

170 yıllık geçmişi, 18 ülkede 15 milyonu aşan müşterisi, sadece emeklilik ve hayat sigortalarında faaliyet gösteren grubu ile NN Hayat ve Emeklilik,  Otomatik Katılım’da ‘bilginin merkezi’ olmak adına yaptığı çalışmalara son hızla devam ediyor. Otomatik Katılım’da kilit nokta olan işverenlere ve çalışanlara konu hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla yola çıkan NN Hayat ve Emeklilik, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Prof. Dr. Cem Kılıç ile birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi’nde Otomatik Katılım bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. 25 Mayıs 2017 tarihinde 14.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek toplantıda Cem Kılıç sistemin önemini, ‘Türkiye’de Otomatik Katılımlı Bireysel Emeklilik Sistemi’ne Geçiş Süreci’ başlıklı sunumuyla anlatacak. NN Hayat ve Emeklilik Satış Destek Ve Projeler Müdürü Özcan Köseoğlu da işverenlere ve çalışanlara işleyiş hakkında bilgi vererek sistemle ilgili yol gösterecek.

Bu haber 984 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum