Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde "Sigorta Eksper Mesleği ve Geleceği" Konulu Konferans Gerçekleştirildi.

Eksperlik mesleğini tercih etmek isteyenlere yönelik öneriler ve SEDEV'in çalışma alanları hakkında da katılımcılara bilgi aktarıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde "Sigorta Eksper Mesleği ve Geleceği" Konulu Konferans Gerçekleştirildi.
27 Aralık 2023 - 17:55

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), " Sigorta Eksper Mesleği ve Geleceği" başlıklı bir konferans düzenlendi. Etkinlik, Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu'nda Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Risk Topluluğu tarafından gerçekleştirildi ve Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç moderatörlüğünde gerçekleşti. Konferansa, Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı (SEDEV) Başkanı Tamer Topal, Başkan Yardımcısı Burak Soydan Akçay, Denetleme Kurulu Üyeleri Adem İren ve Şeyda Tüfek, TÜSED Sicil Kurulu Üyesi Selahattin Eyüp Şimşir gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeytinoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler de etkinliğe iştirak etti.

Etkinlik öncesi, DPÜ Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü ile SEDEV arasında imzalanan protokol ile iki kurum arasında iş birliği kararlaştırıldı. Protokol, DPÜ adına Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile SEDEV adına Başkan Tamer Topal tarafından imzalandı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sigortacılığın ekonominin can damarlarından biri olduğunu vurgulayarak ticari hayata sağladığı katkılara değindi.

Konferansta, konuşmacılar günümüzdeki sigorta eksper mesleği sorunları, mesleğin geleceği, eksperin hukuki tanımı, görevleri ve raporlama, doğru hasar tespiti yöntemleri gibi konularda bilgi verdi.

Ayrıca, eksperlik mesleğini tercih etmek isteyenlere yönelik öneriler ve SEDEV'in çalışma alanları hakkında da katılımcılara bilgi aktarıldı.
Etkinlik, konuşmacılara teşekkür edilerek günün anısında hediye sunulmasıyla sona erdi.
Bu haber 133 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum