2024'de büyümemiz hız kesmeden devam edecek.

Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, 2023 değerlendirmeleri ve 2024 beklentileriyle ilgili konuştu. Gül, Aveon Global Sigorta’nın büyümesinin 2024 yılında da hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

2024'de büyümemiz hız kesmeden devam edecek.
27 Aralık 2023 - 18:04

2024’e girmeye sayılı günler kala global sermayeli sigorta şirketleri de vizyonları ve büyüme hedefleri konusunda basınla bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak kadınlara yönelik Özel Sağlık Sigortası ürünleri ile Kadın Markaları Platformları tarafından 2023 Kadın Dostu Sigorta şirketi ödülü alan ve esnaf projesi ile de hem sigorta sektöründe hem de global piyasalarda büyük yankı uyandırarak LLOYDS’un lider sigorta ve brokerleri tarafından yakın markaja alınan Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül, basına verdiği demeçte şöyle dedi:

‘2028 YILINA KADAR Kİ KALKINMA PLANIMIZA GÖRE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ’

“2023 yılının iki büyük olayı vardı. İlki cumhuriyetimizin 100üncü yılı olması ve diğeri ise hepimizi tarifsiz üzüntüye sevk eden 6 Şubat depremi. Buna rağmen sektörümüz ve şirketimiz oldukça büyük bir büyüme sağladı. Aveon Global yeni bir şirket olmakla beraber ayağı yere basan ve sahada kabul gören iş yapış biçimi ile sektörden daha hızlı bir büyüme ile yılı kapatacaktır. Bunu suni ya da tek taraflı bir büyüme olarak görmemek lazım. Şirketimiz gerçek bir büyümeyi inşaa ederek sektörümüze de ciddi güven vermiştir. Acente ve tüm iş ortaklarımız ile sıklıkla paylaştığımız pazar araştırmalarında bile acente ve müşteri memnuniyetinde oldukça iyi skorlara sahibiz. Bu skorları tüm detayları ile çok yakında kamuoyunun erişimine de açacağız.

‘REEL BÜYÜMEDEN YANAYIZ’

Aveon Global olarak hem üretim, hem dağıtım kanalları (acente ve Broker , kurumsal kanallar ve anlaşmalar) hem de organizasyonel anlamda 3 kasımızı güçlendirirken gelecek 5 yılı öngörerek bir planlama gerçekletirdik. Yani şirketimiz ve bağlı olduğumuz gurup 2028 yılına kadar Türkiye de ve yakın ülkelerde sigorta ekosistemi içerisinde ilk 10 da olmaya ve yeni yatırımlarla bunu genişletmeye kararlı. Bunun ilk adımlarını atmaya başladık Ocak ayından itibaren bunu basın yoluyla tüm kamuoyuna en şeffaf şekilde de anlatacağız. Maalesef sektörümüzün her 10 yılda karşılaştığı sorunlardan bazıları bu yılda yaşandı. Suni büyüyen şirketlerin plansız ve reel ekonomik verilerden uzak büyümesi günün sonunda en başta acenteler olmak üzere herkese büyük zararlar doğuruyor. Biz de bunu öngörerek büyütmemizi 2028 yılına göre yaparak bir anlamda ülkemize ve kanun yapıcılarımıza da yatırımlarımızın kalıcılığı ve büyüme iştahı konusundaki isteğimizi ortaya koymuş olduk.

‘2024 YILINDA ADIMIZI VE BAŞARILARIMIZI DAHA SIK DUYACAKSINIZ’

2023 yılında sektöre bir çok ilki kazandırdık, bunu basın yoluyla ve gerekse de aldığımız ödüllerle de kamuoyu biliyor. Bunların belki 3 ya da 5 katı büyüklüğünde yeni projelerimizde yolda. Yaptığımız projelerin hem somut olarak hayata geçmesi bizler açısından önemli hem de acentelerimize müşteri kaynağı yaratarak onlar tarafından -acente dostu- şirket olarak aldığımız ödüller sanırım bunun en büyük göstergesi.2024 yılında da bu modelde çalışarak acentelerimiz ile dijital dönüşümü yaşayarak geçici değil kalıcı bir büyümesinin de düğmesine basacağız. Şu anda gerek şirketimizin ve gerekse de gurubumuzun IT ve Dijital Dönüşüm ekipleri geceli gündüzlü buna yoğunlaşmış durumda. ESNAF projemiz ile Avrupa ve İngiltere de bir çok yabancı sigorta şirketi ve brokerin “bizde olmalıyız“dedikleri pozisyon yarattık. Bu projemiz ile ileride global çapta bir çok insurtech ve finstech proje yarışmasına şimdiden davetler almaya başladık.2024 yılında ise yine aldığımız davetlere istinaden bazı başkanlıklarımız ile benzer projelerimiz şuanda görüşme aşamasında. Yapacağım-edeceğim yerine yaptık-ettik ve başardık diyen bir markaya çoktan dönüştü Aveon Global. 2024 yılında hasar süreçlerimizde müşteri memnuniyetini +A notuna yükselteceğinden emin olduğumuz, hızlı hasar onarım hizmeti verecek olan AGS Servislerini hizmete açıyoruz. Sektördeki örneklerinden bir çok farkı olan AGS servis noktalarının acentelerimiz tarafından şimdiden sahiplenilmiş olması da bizleri son derece mutlu etmektedir. Zira acentelerimizi model olarak benimsediği iş tarzını uygulamayı her zaman öncelikli görüyoruz.

‘2024’TE ACENTELERİMİZİ MUHTEŞEM BİR DİJİTAL DÖNÜŞÜM DENEYİMİ BEKLİYOR’

Aveon ile çalışan acenteler App ve acente portalımız içerisinde kendilerine özel alanlarda dijital dönüşüme dair bir aparatı kullanır duruma gelecektir. Bunun diğer şirketlerde çok daha farklı olacağı konusunda da son derece iddialıyız. Kişiselleştirilen bu alanlarda sadece ürün ve üretim parametleri değil aynı zaman da eğitim, pazarlama yönetimi, global piyasalardan örnekler, pazar araştırmaları dahil bir çok “know how” onların kullanımına açılacak. Dijitalleşmeyi acentelerimiz için bir korku unsuru olmaktan çıkarıp değişim ve gelişim robotu haline getireceğiz. Acentelerimizin AB standartları üstüne çıkması için en güncel teknolojiyi kullanan şirketler arasında olduğumuzu da çok iddialı şekilde belirtmek isterim.

SEKTÖRÜMÜZÜN İÇ HUZURU İÇİN GÖREV ALMAYA HAZIRIZ

2023 yılı deprem ile başlayan sürecin yarattığı plasman ve hasar ödemelerine değin uzanan sigorta ekozincirini uçtan uça etkiledi. Özellikle global piyasalardan ithal edilen reasürans ve ürün limitlerindeki gerilim önümüzdeki bir kaç yıl daha sektörümüzü etkileyeceği kesin. Diğer yandan ise kanun koyucunun haklı gerekçelerle pasifize ettiği iki şirketin acente ve müşterilerinin yaşadığı sorunları da yakından izliyoruz. Bu konuda özellikle acentelerimizin mağduriyetini giderecek kısa ve orta vadeli çözümlerimizi hayata geçirdik. Bunu yaparken acente STK yöneticileri ile sık sık görüşerek onların önerilerini de içselleştirip politikalar belirledik. Şöyle diyebilirim ki; acentelerimizden gelen talepleri ölçümlediğimizde kapanan şirketlerimizden bize talep ile gelen poliçelerin %85 Kısmını olumlu sonuçlandırdık. Diğerleri ise risk kabul ya da trete istisnası sebebiyle Red edilmiştir. Bu bahsettiğimiz sürecin içerisindeki elektriklenmenin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini de iyi biliyoruz. Sektörümüzün belkemiği olan acentelerimizin haklarını koruma konusunda sonuna kadar yanlarındayız. Fakat diğer yandan sektörümüzün düzenlemelere tam uyumla gitmesi, kanun koyucu ve denetim mekanizması ile eşgüdümlü olması da bir keyfiyet değil zaruriyetdir. Bu krizi aşarken tüm tarafları bir araya getirerek demokrasi kültürü içerisinde müzakere etmek için TSB’ye büyük görev düşüyor. Umarım Ocak ayı içerisinde bu konuda bir organizasyon yapılarak bu kriz ortamı yerini rutine bağlayacaktır. Gerekirse tarafların temsilcilerini bir araya getirecek sivil toplum tandanslı organizasyonu biz yapmaya da hazırız.

YEŞİL DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜLERİ ARASINDA YER ALMAK HEDEFİMİZ

İş hayatımızın yarattığı atıkların doğaya ve tüm canlılara verdiği zararı her gün okuyoruz ve izliyoruz. Bu anlamda tüm iş süreçlerimizde kullanılan her türlü araç ve gerecin, basılı ya da görsel malzeme ile bilimum emteanın ekolojik dengeye zarar verme sınırının altında tutulması için 2024 yılında Yeşil Dönüşüm sürecimizi başlatarak bir nevi doğaya ve tüm canlılara olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız.

2024 YILI ÖNCELİKLERİMİZ

2024 de sigortacılık faaliyetlerimizin yanında projelerimizin başarısıyla yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımızın bizleri daha çok göz önünde göreceksiniz. Yatırım fırsatları konusunda Dışişleri Bakanlığımız, DEİK, AB İşleri Başkanlığı, Azerbaycan Sigorta Birliği ve ilgili ülkelerdeki büyükelçilerimiz ile resmi görüşmelerimiz devam ediyor. Bu hususta Prag Büyükelçimiz ve AB Başmüzakerecimiz Sayın Egemen BAĞIŞ’a değerli katkıları ve yol göstericiliği için sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Aveon Global Sigorta olarak acente ve müşterilerimizin trafik sigortası ruhsatı konusundaki taleplerini ajandamızda bulunduruyoruz. Bu süreci 2024 yılı içerisinde tamamlamak için SEDDK yönetimi ile müzakere sürecimiz devam etmekte olup, sürecin olumlu sonuçlanması ve acente- müşteri zincirinin ihtiyacına cevap vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Piyasadaki önlenemez enflasyon’a bağlı olarak Devletimizin ve SEDDK’nın almış olduğu tedbirleri gereklilik olarak görüyoruz Ümit ediyorum ve yüksek inanç besliyorum ki; yukarıda bahsetiğim konuları tamamlamış ve 2000 acente sayımıza ulaşmış ve 4 milyar TL üretimi aşmış olarak gelecek yıl yine bu sıralar 2024’ün analizini aynı şeffaflıkla ve gururla sizlere sunacağız. 2024 hepimize sağlık, huzur ve bol bereket verecek, buna inanalım!

Bu haber 340 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum