Yanlış bilgilendirmelerle; yanlış poliçeler yapılıyor. Sigortaya olan güven azalıyor.

Sigorta acenteleri ile diğer aracıların eşit şartlarda çalışması gerekir. Bazı dağıtım kanallarına özel teminat ve fiyatlar sunulması haksız rekabete sebep oluyor. Bu haksızlığın önlenmesi için çalışmalar yapılmalı.

Yanlış bilgilendirmelerle; yanlış poliçeler yapılıyor. Sigortaya olan güven azalıyor.
26 Mart 2022 - 14:56

Bireysel kredilerle bağlantılı sigortalar ve banka sigortacılığının haksız rekabet uygulamaları; bankaların sigortalılar üzerinde baskı kurarak devam ettiği; cayma hakkını kullandırmadığı ve fahiş rakamlarla poliçe tanzim ettiği tarafımıza gelen bildirimlerden anlaşılmaktadır.

Kredi kuruluşları, sigortalılar üzerine baskı kurarak poliçe satmaya devam ediyor. Faizleri arttırma tehdidi ile kasko poliçeleri yapılıyor. Kredi kullanan müşterilerin sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılıyor. Sigorta şirketleri, banka kanalı için acenteler yönünden haksız rekabet oluşturacak ürünler çıkarıyor ve fiyatlamalar yapıyor. Poliçeler hatalı tanzim ediliyor; müşteri bilgilendirilmiyor ve hasar konularında müşteriler muhatap bulamıyor. Bu da sigorta bilincinin oluşmasını engelliyor ve sigorta sektörü yönünden imaj kaybı yaratıyor. Banka yönetimleri KVK’ya aykırı listelerle banka şubelerine satış baskısı yapıyor. “Mobbing” ile satışlar tamamlanıyor. Yanlış bilgilendirmelerle; yanlış poliçeler yapılıyor. Sigortaya olan güven azalıyor.

Özellikle Şirketlerin bu anlamda acentelerini korumaları yönünde çalışmalar yapmalıyız. Bunlar için de üye sayılarımızı arttırarak, pazarda kuvvetli üretim rakamlarına sahip olan biz acentelerin sesini daha güçlü çıkararak, şirketlere sesimizi duyurmalıyız.

Berrin DİNÇ
İSAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI 


Bu haber 381 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum