SİGORTACILAR ARASI GÜNDEM SİGORTACI NELER KONUŞUYOR KONUŞULMASI GEREKEN KONULAR NELER?

1

SİGORTACILAR ARASI GÜNDEM SİGORTACI NELER KONUŞUYOR KONUŞULMASI GEREKEN KONULAR NELER?
20 Haziran 2017 - 11:28
1. Hangi araca hangi şirketler poliçe kesiyor?

2. Taksit yapan şirketler var mı?

3. Tramer çalışıyor mu?

4. EGM sistemi var mı?

5. Vakıf mı kuralım. Yoksa dernek mi kuralım?

6. Bir araya gelsek toplansak sesimizi duyuramaz mıyız?

7. İş yerimizde ek iş yapsak olmaz mı?

9. Kesemediğin poliçeyi bana at ben keserim.

10. Ben Banka ve Sigortacılık bölümünü boşuna mı okudum ?

Şimdilik Sigortacılar arasında konuşulanlar bunlar, Duyunca duyarsız kalamıyorum. Kendimce sesimi duyurmaya çalışıyorum ama yeterli olmadığını düşünüyorum. Kanun koyucu kararını almış zaten yıl sonuna kadar bu sistem böyle devam edecek. Belki bu işleyiş 2018 yılında da devam edebilir. Evet bu sorular devamlı sorulup duruyor ama gözden kaçırılan bir konu var. Bu konu ise çok önemli aslında 2017 senesi Sigortacılık mesleğinde bir dönüşüm ve devrim senesi, birçok sigortacı işini kaybedeceği gibi İş ve komisyon paylaşımı ile acentelik faaliyeti yapanların, öz üretimi olmayanların yok olacağı bir sene olacak. “Sigorta Acenteleri Dünya Uygulamaları Araştırma ve 2023 Vizyonu Belirleme” toplantısı 29 Nisan 2016 ’da İstanbul da yapıldı. Başkan’da toplantıya katıldı. Toplantı da alınan en önemli karar ‘Sektör profesyonelleşmiş acentelerle büyüyecek’ kararı idi. ‘’Türkiye’de faaliyet gösteren toplam 15 bin 608 acente olduğu bilgisini veren Başkan bunların 4 bin 784’ünün yıllık 250 bin liranın altında prim ürettiğini aktardı.

Bu acentelerin çoğunun küçük illerde faaliyet gösteren acenteler olduğuna değinen Başkan, “Bu acentelerin çoğu sadece trafik sigortası satıyor. Acentelerin trafik sigortasından aldığı komisyonların %1’e düşürüldüğünü göz önüne alırsak kısa vadede 5 bin, uzun vadedeyse 10 bin acentenin kapanacağını söyleyebiliriz’’ dedi. Düşünün ülkemiz de sigortacılığın temsilcisi acentelerin kapanacağını söyleyebiliyor ama iki yıldır aldığı veya almayı düşündüğü bir önlem yok. Zaten acentelerde birer birer satmaya veya kapanmaya personeli işten çıkarmaya başladı. Toplantı da sonuç olarak ta küçük acenteler birleşecek, dijitali en iyi kullanan öne çıkacak. denildi. Hemen başta kendim olmak üzere soruyorum biz bu durumun neresindeyiz.4.784 rakamının içinde miyiz, dışında mıyız.

Dışında iseniz sorun yok 2017 yılını da atlattınız demektir. Allah kerim Buraya kadar tamam da çözüm ne; Çözüm yasal olarak bizi temsil eden sigortacılıkla ilgili kurum ve kuruluşların kanun koyucu ile istişare ederek yasal düzenlemelerle bu mesleği yaşatıcı tedbirler ve fiyat istikrarını sağlayıcı, sigortacı personel istihdamını artırıcı önlemler almasıdır. Sektörde ‘’ Koltuk Sıcak Yerim Sağlam ’’ ve ‘’Gemisini Kurtaran Kaptan’’ düşüncesi hakim.

Saygı ve sevgilerimle…

Tercan ERDOĞAN
Bu haber 363 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum