Oda Kurulmalı mı Kurulmamalı mı?

Gri ve Mellce Sigorta’ya el konulmasının ardından sigorta acentelerinin yaşadığı olumsuzluklar sonucunda tekrardan alevlenen “ODA/BİRLİK” gibi yapılanmaların kurulması acenteleri nasıl etkiler?

Oda Kurulmalı mı Kurulmamalı mı?
30 Ocak 2024 - 11:19 - Güncelleme: 30 Ocak 2024 - 11:52

Talihsiz birçok felaketlerle karşılaştık, acenteler olarak birlik beraberlik göstererek üstesinden hep geldik. Neden aynı durumu kişisel çıkarları ve egoları bırakarak yapamıyoruz.

Gri ve Mellice sigortaya el konuldu, herkese çok geçmiş olsun. Sektör olarak, birçok mağduriyeti, birlik olarak, en aza indirmek adına başta SAİK olmak üzere sigorta şirketleri de taşın altına ellerini koydular. Odaya karşı değilim. Verilen örnek Eczacılar Odası; fakat baktığımızda onların ne TÜSAF’ı var, ne SAİK ‘i var ne de SEDDK’sı daha önce de konu ile ilgili çalışmalar içerisinde olan kişilerden biriyim. Hep bir kişinin bir başka kişiye karşı olumsuz tutumundan dolayı kurulmuş olan Dernekler bölünmüş haldedir. Gerçekten Mesleğimize sahip çıkmak istiyorsak, önce tüm acentelerin kendi illerindeki derneklere üye olarak, birlik olmalılar ki sesimizi daha iyi duyurabilelim. Birlikten kuvvet doğar asıl bu şekilde ses verebilmek anlamlı olur diye düşünüyorum.

Sevgilerimle
Berrin Dinç
İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

SİGORTA GÜNDEMİ 


Bu haber 795 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Suat Yediel
    2 ay önce
    Bu sektör böğle gelmiş böğle gider,herkes halinden memnun demek ki,olan doğunun ücrasındaki acentelere oluyor.