SATSO 16. Meslek Komitesi; "Sigortanızı yaptırırken Acenteleri tercih edin.

SATSO 16. Meslek Komitesi'nden yapılan açıklamada; "şehrimizde bugün itibarıyla baktığımızda 250 bin sigorta yapılabilir hasarsız konutumuz var. Bugün itibarıyla yaklaşık 190 bin vatandaşımız evine düzenli deprem sigortası yaptırmış. Bu, yüzde 76 oranına tekabül ediyor. Sigortanızı yaptırın ama Acenteleri Tercih edin." denildi.

SATSO 16. Meslek Komitesi; "Sigortanızı yaptırırken Acenteleri tercih edin.
30 Eylül 2023 - 14:14


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 16 Meslek Komtesi (Sigortacılık ve Finas) adına Başkanı Ünal Ünalan yaptığı basın açıklamasında; " Dünyada ilk sigorta poliçesi 1350 li yıllarda İtalyanın Cenova kentinde bir gemi nakliyesi için yapılmış olup, Ülkemizde ise 1872 yılında İngiliz ve Fransızlar ile ülkemize girmiştir ama asıl Başlangıç Mustafa Kemal Atatürk ün talimatı ile 1925 yılında İş Bankası Tarafından Anadolu sigorta kurulması ile Sektörün temelleri atılmıştır.

Sigorta, ekonomik değerlerin korunmasını sağlayarak ülke ekonomisine önemli katkıda bulunur. İş yaşamında güven ve verimli çalışma ortamı yaratır. Ticari faaliyette bulunanlar, sigorta sayesinde maruz bulundukları tehlikeler için ihtiyat fonu oluşturup parasını bağlamak zorunda kalmaz.

Sigorta hem kişi hem de kurumlara güven sağlar. Girişimciliğin teşvik edilmesinde önemli olan sigorta aynı zamanda geleceğin de daha net bir şekilde planlanmasına olanak tanır. Karşılaşılabilecek zararların giderilmesi, gelecekle ilgili maddi kaygıları azaltır.

Sigortanın çalışma mantığı, ortak risk altında olan kişilerin, maddi güçlerini birleştirip, yardımlaşmasıdır. İşte sigorta şirketleri bu benzer riskleri taşıyan kişileri bulur ve hasar gerçekleştiğinde, giderilmesini sağlarlar. Gelelim en sıcak sigorta verilerine, Maraş merkezli yaşamış olduğumuz ve 11 ili kapsayan depremde Cumhurbaşkanlığı tarafından ekonomik veriler bir ay sonra yayımlandı.

Bu verilere göre 518 bin konut üzerinden depremin maliyeti 94 milyar dolar olarak çıkıyor karşımıza.Bu konutların sigortalanma oranı %49, Dask kurumunun Hasar ödeme gücü 123 milyar TL ye ulaşmış durumdadır.Sigortalanmış mülklere hasar ödemesi 24 saat geçmeden bugüne değin yapılmış olup halen devam etmektedir.

Sakarya'yı örnek verecek olursak, şehrimizde bugün itibarıyla baktığımızda 250 bin sigorta yapılabilir hasarsız konutumuz var. Bugün itibarıyla yaklaşık 190 bin vatandaşımız evine düzenli deprem sigortası yaptırmış. Bu, yüzde 76 oranına tekabül ediyor. Kredi şartlarından olan Konut, İşyeri ve Fabrika Sigorta Poliçesi olması bu oranları yükseltsede Halen Sigortalama bilinci çok düşük seviyelerdedir.

Kişi Başı Prim Üretimleri ;
Kuzey Amerika 7.090 Usd
Avrupa 3.332 Usd
Asya ve Pasifik 3.820 Usd
Türkiye 131 Usd

Sonuç Olarak; Sigortalamak Ekonominin en önemli dinamiği olduğundan ülke ekonomisinin can damarlarının başında gelir. Sigortalamak Huzurlu ve Güvende olmanızı sağlar.Sigorta yaptırmak bir maliyet olmaktan çok birgüvencedir.Sigortanızı yaptırın ama Acenteleri Tercih edin.
Bu haber 510 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum