SAB Yönetim kurulu adaylarından basın açıklaması

Sektörümüzün seçkin basın kuruluşları; SAB derneği yönetim kurulunun açıklamasına istinaden ve bildiğiniz üzere 27 Mayıs 2021 tarihinde “SAB Sigorta Acenteleri Derneği OlağanGenel Kurulu” yapılacaktır.

SAB Yönetim kurulu adaylarından basın açıklaması
01 Nisan 2021 - 18:25 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 18:39

                SAB derneği 1987 yılında kurulmuş 34 yıldır kesintisiz mesleğimizin gelişimine hizmet veren, çok değerli ve önemli mesleki sivil toplum kuruluşudur. Sektörümüze ve acentelerimize çok değerli kazanımlar sağlamış SAB Derneği’nin, günümüz şartlarında kendisini yeniden yapılandırmak,  sektörümüzün geldiği belirsizlik ortamından çıkabilmek için SAB derneğinin ilk kurulduğu günden bu yana birleştirici ve bütünleştirici karakterini daha da zenginleştirmek istiyoruz.
                Bu ana fikirlerden hareketle arkadaşlarımızla defalarca bir araya geldik. Mesleğimizin en önemli sorunlarını ve çözüm yollarını araştırdık. Toplantılarımızda bizi sonuca götürecek Acentelerin gelir ve refahını arttıracak, sektörün gelişimine faydası olacak ve en nihayetinde SAB Sigorta Acenteleri Derneği’ni 21 inci yüzyıl için yeniden yapılandıracak 24 alt başlığı olan 4 önemli başlık ortaya çıktı.
                1-) SAB derneği, mesleğin farklı odakları, kurumları ve makamlarıyla eş zamanlı çalışma ruhunu yakalamalı, Acentelerimizin ve Sektörümüzün gelişmesi adına tüm kurumlarca üzerinde mutabık kalınmış konuların hayata geçirilmesi için stratejik ve eylemsel sorumluluklar almalıdır.
                2-) Sektörümüzün günümüzdeki pek çok sorunu bir veya birkaç kişinin sektör adına inisiyatif alarak koyduğu kurallar ve kararlar sebebiyle oluşmuştur. SAB derneği yeni dönemde kuracağı branşsal mesleki komisyonlarda yapacağı araştırma geliştirme (ARGE) çalışmalarını günümüzün piyasa şartlarına bakarak var olan özel şartlara, genel şartlara kadar irdeleyip sektörün yeniden yapılanmasına zemin sağlayacak sonuçları hedeflemeli ve bu sonuçları mesleki kurumlarımıza paylaşarak destek vermelidir.
                3-) Dernek yönetimi düşünce ve üye yapısını gençleştirmeli, gençlerimizi ARGE komisyonlarında değerlendirmelidir.
                4-) Ve son olarak SAB Derneği, 2021 – 2023 yönetim döneminde sektörün geldiği noktayı yakalamak ve hatta önüne geçebilmek adına dönem içinde enerjik ve aktif olmalı, çok çalışmalıdır.

                Yukarıda bahsettiğimiz vizyon, misyon ve değerlerin harmanlanması, koyulan hedeflere ulaşılabilmesi için SAB Sigorta Acenteleri Derneği’nin yeniden yapılandırılması kaçınılmazdır. Bu hazırlıkları birlikte yaptığımız arkadaşlarımızla sorumluluk alarak, derneğimizin yönetimine talip olmayı kararlaştırdık. Bu sebeple iş bu BASIN AÇIKLAMAMIZLA ilan ederiz ki; “SAB Sigorta Acenteleri Derneği Olağan Genel Kurulu’nda” üyelerimize strateji, hedef ve planlarımızı açıklayarak ve onaylarını isteyeceğiz.
 

SAB Yönetim Kurulu Adayları adına
Ayhan ÇALIK
 
Bu haber 3164 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum