DARISI ACENTELERİN BAŞINA

  KAMU SİGORTA ŞİRKETLERİ BİRLEŞİYOR Kamuya Ait Sigorta Şirketleri Güneş Sigorta, Halk Sigorta, Ziraat Sigorta ve Emeklilik şirketleri birleştirilerek Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulacak ayr

DARISI ACENTELERİN BAŞINA
14 Aralık 2019 - 12:03
 

KAMU SİGORTA ŞİRKETLERİ BİRLEŞİYOR
Kamuya Ait Sigorta Şirketleri Güneş Sigorta, Halk Sigorta, Ziraat Sigorta ve Emeklilik şirketleri birleştirilerek Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulacak ayrı bir şirkete devredilecek .
Aynı şekilde Kamuya Ait emeklilik ve Hayat Şirketleri de birleştirilerek Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulacak ayrı bir şirkete devredilecek .
İlk başta Güneş Sigorta da birleştirilecek deniyordu. 6 Şirket in bir üst kuruluşu olacaktır.
Tahminime göre başına getirilebilecek kişi belli. Bu uzun zamandır konuşulan konu, PTT altında yapılansın istenilen bir konu iken buna dönüştüğünü düşünüyorum.
Sırada 3 tane mütüel Sigorta şirketi kurulması gündemde.
Bir Elementer, bir Emeklilik bir de Mütüel Reasürans.
Acenteler bu şirketin Banka sigortacıliğına dönerek Acenteleri zor durumda bırakacağı konusunda endişeli.


Yeni yapılanmada Bu şirket Direkt satıştan çıkarak Acentelere ağırlık vermeli Banka Sigorta satışını %10 dan fazla tutmamalı, azaltarak buradan da çıkmalıdır. Bankalar Kurumsal satışda olmamalıdır.
Aynı zamanda bu şirketlere ait Vakıf, fon, yatırım şirketleri, hisseleri, menkul değerler Türkiye Varlık Fonunda ki şirkete devredilecek.
Bu haber 516 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum