Çay , çikolatalı kurabiye ve yazılar.

Ülkemiz de çok sevilmez eleştirel düşünce ; özellikle iş dünyasına ket vuran önemli etkenlerden. Eleştirel düşünen bireyler, size sunulan bilgiyi olduğu gibi hemen kabul etmezler önce testten geçirirler.

Çay , çikolatalı kurabiye ve yazılar.
23 Kasım 2023 - 10:10
Herşeyden Biraz Bilen, Birşeyden Tam Anlayan İnsana özgü notalar

Herşeyden biraz anlamak ve bir şeyden tam anlamak, aslında bir kişilik özelliğidir. Yani yüksek merak, araştırma ruhu ve derinlemesine öğrenme isteğinizin olması gerekiyor böyle bir insan olmanız için. Eğitim sistemi ve ortamların da buna müsait olması elbette insandaki bu ruhun ve kişiliğin ortaya çıkmasına ve yükselmesine her anlamda yardımcı olur.

Bilişsel esnekliği yükselten faktörlerden eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme,stresle başa çıkma ve teknikce bunla mücedele etme sanatı.

Ülkemiz de çok sevilmez eleştirel düşünce ; özellikle iş dünyasına ket vuran önemli etkenlerden..Eleştirel düşünen bireyler, size sunulan bilgiyi olduğu gibi hemen kabul etmezler önce testten geçirirler.

Sonra fikirlerini savunma söyleme cesaretine sahiptirler.Yani, eleştirel düşünmeyi tamamlayan cesaretli tutumlarıdır.bu nedenle itaat edercesine davranışları vardır.
Yaratıcılığa gelince, bu da değerli fikirleri ortaya koymasıyla gerçekleşir .Yaratıcı düşünme, dünyayı ve çevremizde olup bitenleri iyi okuyabilme ve bu bilgiyi doğru yorumlayabilme becerisi gerektirir..ve herkes yaratıcı dildir.

Akedemik başarı aynı zamanda yaratıcı insan demek diildir.. ünlü düşünürün de dediği gibi
Yaratıcı kişiliklerde genellikle şu özellikler baskın olmaktadır.

Entelektüel merak
Düşünce ve eylemde bağımsızlık
Kendini gerçekleştirmeye karşı güçlü arzu
Güçlü benlik bilinci
Güçlü motivasyon

Yaratıcılığın ortaya çıkması için çevrenin etkisi oldukça önemlidir. İşletmeler ve yöneticiler genelde yenilikçilik isterler ama yenilikçiliği hayata geçirmekte oldukça zorlanırlar.

İnsanın yaratıcılığının etkili olabilmesi diğer insanların düşünme şekillerini değiştirmesi ya da onları farklı düşünmeye sevk edebilmesiyle ilişkilidir.

Streslede ancak yaratıcılıkla başa çıkabilir insan..


Çay , çikolatalı kurabiye ve yazılar.

Saygılarımla
Melek EZER 
Bu haber 211 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum