BİR CEZADA YAPI KREDİYE

Kamuoyuna duyurulur

BİR CEZADA YAPI KREDİYE
27 Ocak 2020 - 11:07
Kamuoyuna duyurulur...

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.’ye, Müşterilerini kendisinden sigorta yaptırmaya zorladığı gerekçesi ile hazine Müsteşarlığı sigortacılık genel müdürlüğü tarafından para cezası kesilmiştir. Ayrıca Acentelik faaliyetlerinin 6 ay durdurulabileceği yönünde uyarı cezası verilmiştir.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. tarafından kamuoyu aydınlatma platformuna yapılan yazılı açıklamada;


Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nün 12 Aralık 2019'da tebliğ alınan yazısında 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun 32. maddesine ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırılıklar nedeniyle Bankamıza idari para cezası verilmesine ve Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 24'ncü maddesinin birinci fıkrasına istinaden, sigorta aracılığı faaliyetinin altı aya kadar geçici olarak durdurulabileceği konusunda uyarılmasına karar verildiği belirtilmiş, daha sonra konuya ilişkin olarak yaptığımız açıklamaların Sigortacılık ve Özel Emeklilik Sektörlerinin Gözetim ve Denetimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 29'uncu maddesi çerçevesinde değerlendirilmesi sonucunda 24 Ocak 2020 tarihli yazısı ile Bankamıza toplam 187.104.850- TL idari para cezası uygulanmasının uygun görüldüğü tarafımıza bildirilmiştir.

İlgili kanun:
5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu,
Madde 32.
(5) Kişilerin, sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamaz. Bir sözleşmenin unsurları içinde, taraflardan birinin bu sözleşmede yer alan herhangi bir hususta sigorta yapmaya zorunlu tutulduğu hallerde, söz konusu sigortanın belli bir şirkete yaptırılmasına ilişkin sözleşmeye konulmuş her türlü şart hükümsüzdür.

Sigortalı kişi yada firmaların sigorta şirketini seçme hakkı elinden alınamaz. Banka tarafından Bunun aksi davranışın yapılması halinde vatandaşlarımızın konuyu hazine müsteşarlığı, sigortacılık genel müdürlüğüne bildirmeleri yeterlidir. Bankaların sigorta faaliyetlerinin durdurulmasına kadar varabilecek cezai müeyyideler uygulanmaktadır.

Sigorta Acenteden Alınır.
Bilgilerinize sunarız.

Bu haber 671 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum