Afyonkarahisar'da Sigorta Sektörü İstişare Toplantısı

Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Kobi Akademi tarafından düzenlenen Sigortacılık İstişare Toplantısı 14 Mart 2023 tarihinde Afyon Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

Afyonkarahisar'da Sigorta Sektörü İstişare Toplantısı
15 Mart 2023 - 18:13

14 Mart 2023 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Sigortacılık Sektörü İstişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Adnan Çelik, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Üyeleri, Eskişehir Sigorta Acenteleri Derneği, Konya Sigorta Acenteleri Derneği Başkan ve Başkan Yardımcısı,  Denizli Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri, Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Seyfettin Kurt ve Afyonkarahisar sigorta acenteleri katıldı.

Afyonkarahisar Sigorta Sektörü İstişare Toplantısı açılış konuşmasını ATSO 24.Meslek Komitesi Başkanı Durmuş Gümüş gerçekleştirdi. Gümüş’ün konuşmasının ardından TÜSAF Başkanı Adnan Çelik ve SAİK Başkanı Levent Korkut son dönemde yaşadığımız deprem felaketinin sigorta sektörüne etkisini ve yaşanan sorunları dile getirerek çözüm adına yaptıkları ve yapacakları çalışmaları dile getirdiler.

Daha önceki dönemlerde poliçelerde eksik poliçe kesilmemesi adına konuşan yetkililer fiyata endeksli yapılan eksik poliçelerin oluşturduğu sorunların deprem felaketinde ne kadar sorun yaşattığını bir kez daha katılımcılarla paylaştı.

Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Seyfettin Kurt, konuşmasında sektörün örgütlenmesi gerektiği ve bu örgütlenmenin beş adımlı bir plan ile olacağını söyledi. Beş adımlı planı anlatan Kurt, sektörün bundan sonra yaşanacak her türlü felakete önceden hazırlıklı olması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Afyonkarahisar Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Durmuş Gümüş’ün moderatörlüğünde SAİK Başkanı Levent Korkut ve TÜSAF Başkanı Adnan Çelik’in katılımı ile soru cevap bölümüne geçildi.

Toplantıda ana gündem konusu diğer toplantıların aksine trafik sigortası tanzim edememe problemi değil yaşadığımız deprem felaketinin etkileri, neler yapılması gerektiği, sektör olarak nelerin yanlış ya da doğru yapıldığı ve ilerleyen yıllarda böyle felaketler karşında önceden nasıl önlem alınması gerektiği oldu.

Toplantının ardından konuşan Afyon Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem;

“Öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta kalan vatandaşlarımıza ve yakınlarını kaybedenlere de sabır ve başsağlığı diliyorum.

Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Kobi Akademi koordinatörlüğünde düzenlenen istişare toplantımızı, Türkiye de ilk kez birbirinden farklı illerin sigortacılık meslek komiteleri ve sigorta acenteleri dernekleri ile birlikte gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.

Sigorta sektörü olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece sigorta sektöründeki problemlerin en aza indirgeneceğini, sorunlar karşında tek bir ses olmanın sektörümüzü ileriye taşıyabileceğini toplantımız sayesinde bir kez daha gördük.

Ağırlıklı olarak yaşadığımız deprem felaketinin sektöre etkileri ve çözüm önerilerini konuştuğumuz toplantımıza katılım gösteren sigorta acentesi meslektaşlarıma, diğer illerden gelen sigortacılık meslek komitesi ve sigorta acenteleri dernek üyelerine, Afyon Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e sigortacılık meslek komitesinin her türlü etkinliği ve çalışmasına destek verdiği için teşekkür ederim.”

 

 


Bu haber 397 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum