SİGORTA ve SİGORTA ACENTELERİ  KÖTÜ GÜN DOSTUDUR.

Ülkemiz yüzyıllarda bir olan büyük bir DEPREM felaketi ile karşı karşıya kaldı, Doğanın kaçınılmazı, ülkemizin deprem gerçeğini hayatımızdan çıkarmamamız gerektiğini;  hayatımızı, ekonomimizi  ve doğamızı bu anlayış üzerine kurmamız ve korumamız gerektiğini her zaman hatırlatıyor.

SİGORTA ve SİGORTA ACENTELERİ  KÖTÜ GÜN DOSTUDUR.
27 Şubat 2023 - 10:20 - Güncelleme: 27 Şubat 2023 - 10:25


Böylesi zor günlerimizde bir ve beraber olma vaktidir.  Ayrılık, bozgunculuk, veya her türlü infialden kaçınma vaktidir.
Böyle zamanlarda nedense ortaya farklı fikirler ile ortaya çıkarak vatandaşların kafasını bulandırmaya çalışan insanlarda olabiliyor.

Kıymetli dostum İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası, Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür YILMAZ Bey’in de 21.02.2023 tarihli yazısında belirttiği gibi;
“ Ülkemizdeki adaletin hızlı ve etkin olmamasından dolayı sigorta şirketlerinin ortaya çıktığından, sigortalıların sigorta şirketlerinden hasar alma sürecinde büyük bir bürokratik mücadele verdiğinden, ayrıca sigorta şirketlerinin hiçbir zaman topladığı parayı hatta yarısını bile dağıtmadıklarını, sigorta şirketlerinin lüzumsuz haksız kazanç elde ettiklerinden, devletin etkin olduğu yerlerde sigorta şirketlerine ihtiyaç olmayacağından ve zaten vatandaşın vergi verdiği ve devletin tüm haksızlıklara karşı vatandaşın en büyük sigortası olduğundan bahsederek sigortacılık sektörüne bakış açısını sergileyerek sigortacılık sektöründe infial uyandırmaya çalışmıştır.”
diye bahsederek  tepkisini ortaya koymuştur.


Sigorta Sektörümüz,  Ülkemizin Büyük Felaketinde yanında olmuş ve olmaya devam edecektir,  ülkemiz ekonomisine çok büyük katkıları olan ve olacak büyük bir sektördür.
Mesela; DASK kurumunun  hali hazırda yaklaşık 27 Milyar TL rezervi ve yaklaşık 97 Milyar TL reösüre ettiği miktar ile yaklaşık 124 Milyar TL güvencemiz var elimizde, DASK kurumumuz bu imkanı depremzede olan ve DASK güvencesi olan vatandaşlarımıza kullanacaktır.

Mesela:  Türkiye Sigorta Birliğimiz deprem den sonra teyakkuza geçmiş ve birliğe bağlı tüm sigorta firmalarımız ile bölgeye intikal edilmiş ve mobil istasyonlar ile mağdur olan vatandaşlarımıza her türlü sigortacılık faaliyeti hakkında, hasar konusu hakkında bilgi verilmekte, o bölgenin hasarlarına  İVEDİLİKLE ve ÖNCELİK verilerek konu hassasiyeti göz önüne alınmıştır.


Mesela; TOBB Sigortacılık Müdürlüğü ve (SEDDK) Sigortacılık ve Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu, Koordinasyon halinde var gücü ile çalışmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz her yerde ve her şartta konuya hakim olarak tüm  vatandaşlarının hakkını da hukukunu da savunur ve korur. Bu konuda hiç kimse farklı heveslere kapılmasın.

Özetle Tüm sektörümüzü konu hakkında birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

Ekonomimizin güvencesi olan bu güzide sektöre el birliği ve gönül birliği ile sahip çıkalım inşallah

Saygılarımla.
Durmuş GÜMÜŞ 
ATSO 
24Meslek Komite Bşk. 

 


 
Bu haber 323 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum