Bursa'da Genişletilmiş Sektör Analizi Toplantısı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi (53.Komite) tarafından düzenlenen Genişletilmiş Sektör Analizi Toplantısı 20 Mart 2023 tarihinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

Bursa'da Genişletilmiş Sektör Analizi Toplantısı.
23 Mart 2023 - 13:15

20 Mart 2023 tarihinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Sigortacılık Sektörü İstişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Erdal Turgut, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Adnan Çelik, TÜSAF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Abdullah Çelik, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri ile Bursa ve çevre illerden sigorta acenteleri katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi oldu. Depremde sigorta sektörünün ne yaptığı, neler ile karşılaştığını, DASK’ın başarı ve başarısız kaldığı noktalar dile getirildi. Toplantıda sırasıyla açılış konuşmalarını, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, yaşanan deprem felaketi ile ilgili yaraların hep beraber sarılacağını, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını belirtti.

Toplantıda konuşma yapan Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, DASK olarak bugüne kadar neler yaptıklarını, depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek adına az sayıdaki ekibi ile her türlü çalışmayı yürüttüklerini ve yürüteceklerini belirtti. DASK’tan beklentinin yüksek olduğunu fakat DASK’ın da belirli bir yasal prosedürü olduğunu ekleyen Eren, deprem ile ilgili DASK’ın verilerini paylaştı.

Sektör Analiz Toplantısında ilk oturumun son konuşmacısı olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, deprem felaketinin sigorta sektörü için milat olduğunu, deprem felaketi ile sektördeki tüm problemlerin bir kez daha ortaya çıktığını ve problemlerin artık beka sorunu olduğunu söyledi. Sadece trafik ya da DASK değil tüm sektörün sorunlarla boğuştuğunu ve bu sorunları bir bir çözeceğini vurguladı. Penetrasyon oranın arttırılması için çalıştıklarını ve her zaman sigorta acentesinin yanında olduğunun altını çizdi. Acentelerin sektörün en önemli aktörü olduğu ve acentelerin yetkin birer sigorta aracısı olması için sertifikalar ve eğitimler düzenleyeceklerini böylelikle acentelerinde diğer branşlarda etkili satışlar yapabilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından son oturum olan Soru – Cevap oturumuna geçildi. Trafik ve DASK ağırlıklı sorulan soruları yetkililer cevapladı.

Toplantının ardından konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Abdullah Çelik;

“Öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta kalan vatandaşlarımıza ve yakınlarını kaybedenlere de sabır ve başsağlığı diliyorum.

20 Mart’ta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 53. Sigortacılık komitesi olarak sektörümüzün çok değerli yöneticilerini ağırladık. Sigorta sektörünün 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden çıkarması gereken dersleri ve bu süreçten sonraki yol haritamız hakkında değerli yöneticilerimizle istişare ettik. Trafik sigortası sorununu teminat bulunamayan sınai ve ticari rizikoları ve sağlık sigortalarının geleceği hakkında konuştuk. Sigortacılığın ülkemizde istenen yere gelebilmesi için biz acentelere ve diğer dağıtım kanallarına düşen görevleri ve sigortalılık oranının Avrupa ülkeleri seviyelerine çıkartabilmek için bir dizi düzenleme ve çalışma yapıldığı / yapılacağı sözünü değerli yöneticilerimizden alarak oturumumuzu sonlandırdık.

Toplantımıza katılım gösteren sigorta acentesi meslektaşlarıma, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’na, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren’e, Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Erdal Turgut’a, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç’a, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan’a, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut’a, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Adnan Çelik’e, TÜSAF Yönetim Kurulu üyelerine, İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz’a katılımları için teşekkür ederim.”



SİGORTA GÜNDEMİ 


Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum