'' Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu'ndan Tarihi Toplantı: Sektörün Geleceği İçin Önemli Adımlar Atıldı
Açılış konuşmasını yapan Başkan Adnan ÇELİK, TÜSAF’ın bu yeni döneminde sektörel sorunların çözümü konusunda yapacakları çalışmalarda akademik ve bilimsel çalışmalarla yol alacaklarını ve bununda tüm sektöre fayda getireceğini söyledi.

21 Şubat 2025 - 17:16
Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF), 15 Şubat 2025 tarihinde Ankara’da sektörün önde gelen akademisyenleri, uzmanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Sigorta sektörünün mevcut durumu, karşı karşıya olduğu tehditler ve geleceğe yönelik atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.
Toplantıya sigortacılık sektörünün duayenlerinden Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı ve Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet GENÇ ve alanında uzmanlaşmış akademisyenler Prof. Dr. Erdem KIRKBEŞOĞLU, Prof. Dr. Nilüfer DALKILIÇ, Prof. Dr. Tekin MEMİŞ, Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Doç. Dr. Özgür AKPINAR ve Dr. Doğan ÖZTÜRK katılım sağladı.
Sektörün Geleceği İçin Kritik Konular Ele Alındı
TÜSAF’ın tüm Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Haysiyet Divanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleriyle, TÜSAF’a bağlı İl Derneklerinin Başkanlarının hazır bulunuğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Adnan ÇELİK, TÜSAF’ın bu yeni döneminde sektörel sorunların çözümü konusunda yapacakları çalışmalarda akademik ve bilimsel çalışmalarla yol alacaklarını ve bununda tüm sektöre fayda getireceğini söyledi.
Toplantıda sigorta acentelerinin karşı karşıya olduğu tehlikeler, yönetmelik değişiklikleri, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile ilişkiler, serbest tarife sisteminin geleceği, kaçak ekranların artışı, haksız rekabet, sigorta hukukundaki güncellemeler, doğrudan tazmin sistemi ve yapay zekâ gibi önemli konular detaylı şekilde değerlendirildi.
Özellikle sigorta acentelerinin sektör içindeki kritik rolü ve seslerini daha güçlü duyurabilmesi için ortak hareket etmenin önemi vurgulandı. Ayrıca, sigorta sektörünün dijitalleşmesi ve üniversitelerle işbirliği konularında da somut adımlar atılması gerektiği ifade edildi.
Federasyon Bünyesinde Çalışma Komiteleri oluşturuldu.
Toplantının ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, ele alınan konuların takibini yapmak ve çözüm üretmek amacıyla kurulan çalışma komiteleri ve görev tanımları açıklandı. Ayrıca sektörün duayen isimleri ve çok değerli akademisyenlerin yer aldığı Yüksek İstişare Kurulu ile yapılacak akademik ve bilimsel çalışmalarla sigorta sektörünün daha güçlü ve etkin bir yapıya kavuşturulması hedeflendi.
TÜSAF yönetimi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kurulduğu 2004 yılından bu güne kadar sigorta sektörünün gelişmesi, Sigorta Acenteliği Mesleğinin “Güvenilir, Saygın ve Kazanan” bir meslek olması yolunda ve sigorta sektöründeki sorunların çözümü için yaptığı çalışmalara bu yeni döneminde oluşturulan tüm kurulları ve çalışma komitelerinin büyük bir heyecan ve istek duyduklarını, alınan kararların sektörün geleceğini şekillendireceği belirtildi. ‘’
Bu haber 225 defa okunmuştur.
YORUMLAR