SEKTÖRÜN BİLGİSİNE

Sayın Sigorta Acentesi Son günlerde, sosyal medyada hakkımda çıkan haberle ilgili üzüntümü dile getirmek isterim

SEKTÖRÜN BİLGİSİNE
01 Mayıs 2019 - 15:49
Sayın Sigorta Acentesi
Son günlerde, sosyal medyada hakkımda çıkan haberle ilgili üzüntümü dile getirmek isterim.
35 yıldır meslek hayatımda her zaman sektörümüz ve acente kazansın diye çalışmalarda bulundum, bu süre içinde kendime hiç bir menfaat sağlamadım, hiçbir acente meslektaşımın elinden bir işini almadım, aksine komisyon indirimi usulüyle işlerimin alınmasına dahi çoğu zaman kayıtsız kaldım.
Sizlerin teveccühü ile İTO meslek komite ve meclis üyesi olarak seçilmem den sonrada meslek komitesinde, oto ihtisas komitesinde, okul hamileri komitesinde önemli çalışmalar içinde bulunduğumu düşünüyorum.
İTO meclisinde bir çok konuşmamda, sigorta poliçesinin acenteden alınması gerektiğini, bankaların baskısı sonucunda acenteden vazgeçilmemesi gerekliliğini ve hukuki olarak mücadele yöntemlerini anlattım. Birçok meclis üyesinin sigortalarının banka kanalından yapıldığını, bir çoğunun sigortasının hiç olmadığını, İşveren Hukuki sorumluluk sigortası ve makina kırılması sigortaları gibi özel sigortalar hakkında bilgilendirilmeye ihtiyaçları olduğunu müşahede ettim. (bu konuşmaları içeren meclis video kayıtlarına ulaşırsam paylaşacağım)
Yıllardır kullandığım sigorta tanıtım kitapçığını meclis üyelerine göndermenin uygun olacağını düşünerek personelime bir başlık yazıyla bu kitapçığın gönderilmesini istedim. Ancak başlık yazıyı ben yazmadım, yazıdaki imza kaşe imzadır. Bir gezide bulunduğum süreçte bu yazı ve eki tanıtım kitapçığı üyelere gönderildi.
Hedef kitle sigortasızlar, sigorta poliçesini bankadan yaptıranlardır, hedef kitle asla sigorta acentesinin müşterisi değildir. Eğer sigorta acentesinin işini almaya tavassut etseydim bunu aleni yapmazdım.
Biliyorum, kartımı kullanarak pazarlama yapıyor görünmem, ilk bakışta hoş karşılanmamış olabilir, tepki verilen bir konuda, halis düşüncemi size empoze etmek için daha fazla çaba sarfetmeyeceğim. Benim kişiliğimi bilen bilir, bu güne kadar boğazımdan tekbir haram lokma geçmedi geçmeyecektir de.
Ayrıca biliyorum ki bu yazım bir çok kişiyi tatmin etmeyecek, eleştiriler devam edecektir .
Bu itibarla mesleğime saygım, kuşkuların giderilmesi ve meslek komitemizin daha fazla zarar görmemesi adına İTO meslek komitesi ve İTO meclis üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuna bildiririm.
SAYGILARIMLA


Doğan ŞEN
Bu haber 375 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum