SEİS'den sektör duyurusu

SİGORTACILIK VERİLERİNİN TOPLANMASI,SAKLANMASI ve PAYLAŞILMASINA DAİR YÖNETMELİK fiyaskolarla dolu.

SEİS'den sektör duyurusu
19 Ekim 2022 - 10:10 - Güncelleme: 19 Ekim 2022 - 10:21
SENDİKAMIZDAN DUYURULUR:
Değerli Üyelerimiz, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 18.10.2022 gün ve 31987 sayılı Resmi Gazetede yayımladığı SİGORTACILIK VERİLERİNİN TOPLANMASI,SAKLANMASI ve PAYLAŞILMASINA DAİR YÖNETMELİK fiyaskolarla dolu.
Birincisi araç sürücülerinin bir kaza sonrası aralarında düzenledikleri Kaza tespit tutanaklarının Sigorta Eksperi tarafından kusura ilişkin yorumları ile sbm sistemine yüklenmesi ve sonuçlarının yine sigorta Eksperleri tarafından takibi; ikincisi Trafik Polislerinin ve Jandarma Trafik Timlerinin düzenledikleri kaza tespit tutanaklarının hala SBM sistemine aktarılmadığı ,yani Sigorta Eksperlerinin hizmetine bilgi için sunulmadığı görülmektedir.
SBM Tramer sisteminin esas asli görevi ve sunumu yeni yönetmelikte hiç kaale alınmamıştır. Yönetmeliğin Madde 13 2.fıkra da ''Erişim kurallarının ihlalinin neler olduğu idare tarafından açık seçik izah edilmesi gerekirken bu ihlaler yönetmelikte açık seçik ifade edilmemiştir.
Aynı fıkranın devamında S B M merkez yönetiminin S E D D K dan onay almadan yetkili kullanıcının kafasına göre erişimini kapatması İta Amirini dışlayan bir uygulama olduğundan behemhal kaldırılması İDARE HUKUKU doğrultusunda SUÇ unsurunu ayan beyan oluşturmaktadır.
İta amirinin yani bir üst kurulun görüşü ve onayı alınmadan yetkili kullanıcının erişiminin kapatılma fiili yaptırımı.
Hem Maddi ve hem manevi tazminat davasına yol açar niteliktedir. Bu durumun düzeltilmesi Sendikamız tarafından SEDDK ya hukukçularımız nezaretinde resmi yazı ile en yakın zamanda bildirilecektir. İdare yönetmeliği değiştirmediği takdirde DANIŞTAY a bu maddelerin durdurulması ve esastan iptali için dava açılması zorunlu hale gelecektir.

Saygılarımla

Mesut Cemil BOYNER.
SEİS Genel BAŞKAN.
Bu haber 490 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum