Önemli Duyuru Kredi Kartı Dolandırıcılığı

Son günlerde kredi kartı aracılığıyla yapılan dolandırıcılık işlemlerinde yoğun artış görülmektedir.

Önemli Duyuru Kredi Kartı Dolandırıcılığı
24 Aralık 2020 - 11:40 - Güncelleme: 24 Aralık 2020 - 12:27

Değerli Meslektaşımız,  

Son günlerde kredi kartı aracılığıyla yapılan dolandırıcılık işlemlerinde yoğun artış görülmektedir. Ayrıca, acente bilgisayarları hacklenerek sigortalı bilgileri çalınmakta, bu bilgilerle diğer acentelere poliçe tanzim ettirilmekte, hatta söz konusu bilgiler başka kişilere satılarak, yasa dışı faaliyetlerde kullanılmaktadır. Bu durumda, gerekli tedbirleri almayan ve bilgi güvenliğini sağlamayan acenteler için hukuki ve maddi sorumluluk doğabilmektedir.  

Bu kapsamda aşağıdaki hususlara riayet edilmesi büyük önem arz etmektedir.  
 

  • İş paylaşımı ve/veya doğrudan gelen müşterilerde, şayet müşteri tanınmıyor ise, kredi kartı sahibinden ıslak imzalı/elektronik imzalı olarak kart kullanımına ilişkin onay belgesi alınmalıdır. Islak imzalı/elektronik imzalı onay belgesi alınmadan kesinlikle poliçe tanzim edilmemelidir. Tanınmayan kişilerden gelen poliçe ve iş paylaşımı talepleri titizlikle değerlendirilmeli, şüpheli bir durumun gözlemlenmesi halinde talep kabul edilmemelidir.
  • Müşterilerin TCKN ve kredi kartı bilgileri kesinlikle bilgisayara kaydedilmemeli, söz konusu bilgiler Skype, WatsApp, SMS gibi uygulamalar aracılığıyla (fotoğraf ya da yazılı olarak) müşterilerden temin edilmemeli, bu bilgiler başka acente ya da kişilerle paylaşılmamalıdır.  

Önemle duyurulur.  

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi  
Bu haber 6788 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum