MESLEKDAŞLARIMIZA SAYGI İLE DUYURULUR...

SİGORTA ACENTELERİ İŞVEREN SENDİKASI ( SAİS ) 16/12/2020 TARİHİNDE SİGORTACILIK ve ÖZEL EMEKLİLİK DÜZENLEME ve DENETLEME KURULU İLE (SEDDK) GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ .

MESLEKDAŞLARIMIZA SAYGI İLE DUYURULUR...
18 Aralık 2020 - 10:08 - Güncelleme: 18 Aralık 2020 - 13:31

16/12/2020 Tarihinde SEEDK Başkanlık makamında Başkan Sn. Türker GÜRSOY ,İkinci Bşk. Sn. Ali ERSOY , Bşk. Yrd. Sn. Mahir ÇİPİL ve Sendika Başkanımız Sn. Yalçın METİN , Bşk. V. Sn. Sedat İYİDEMİR , Bşk. Yrd. Sn. Burhan ÖZTÜRK , Bşk. Yrd. Sn. Erdoğan BODUR sigorta sektörünün başta acenteler açısından sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapmak ve öneriler sunmak kapsamında bir araya gelmişlerdir. Bu doğrultuda düzenlenen toplantıda sendika olarak hazırladığımız dosya elden başkanlık makamına teslim edilmiştir. Maddeler halinde aşağıda detaylarını verdiğimiz konular hakkında görüş ve önerilerimiz başkanlık makamına arz edilmiştir.
1. Pandemi süreciyle hızlanan ve dijital çağın bir gereği olarak yaygınlaşan dijital pazarlama ve satış süreçlerinde sigorta acentelerinin mesleklerinin geleceği tehdit altına girmiştir.Dijital çağın hemen her sektörde yaygınlaşması sebebiyle ve genç kuşakların dijital satış içerisindeki mal ve hizmetleri kullanma isteği önüne geçilemez bir hususiyet arz etmektedir. Bu bağlamda çağın ruhuna uygun olarak acentelik mesleğinin devamı ve dijital satış kanalları içerisinde bulunabilmeleri için “dijital acente” ve “dijital sıcak satış” kavramları tanımlarının yapılması ve bu alandaki düzenlemelerin nasıl olması gerektiği ile ilgili görüş ve önerilerimiz arz edilmiştir. Dijitalleşme değişim ve dönüşümünde sendika görüşümüz çağın İbrahim Müteferrikası olmaktır. Geçiş sürecinin meydana getireceği krizin bir fırsata çevrilmesi için gereken tüm çalışmalara sendika olarak katılacağımız beyan edilmiştir.
Acentelerin Dijitalleşmesi hususunda SEDDK Başkanımız Sn. Türker GÜRSOY, bu bağlamda atılması gereken adımlarla ilgili olarak , dijitalleşmeyi acentelerin bir fırsata çevirip, büyümeleri ve kurumsallaşmaları açısından önemli gördüklerini ve konuya destek olacaklarını da bizimle paylaşmıştır.
2. Özellikle trafik sigortalarında halihazırdaki iptal uygulaması hem acentelere ikincil iş yükü oluşturmakta hem de komisyon kaybına sebep olmaktadır. Konu ile ilgili var olan uygulama acenteleri zor durumda bırakmaktadır. Özellikle al-sat yapanların sayılarının artması ve oluşturdukları iş yükü ve enerji kaybı günden güne artmaktadır. Konunun acil çözümü için yapacağımız çalışma ayrıca makama arz edilecek olmakla birlikte görüş ve önerilerimiz ayrıca beyan edilmiştir.
3. Halihazırda T.S.B. ve Noterler birliği ile görüştüğümüz araç ruhsatlarına araç kodunun ilavesi ve araç kodlarının doğru bir şekilde işlenmesi için acentelerin uzmanlıklarından faydalanılması ile ilgili görüşlerimiz beyan edilmiş , önerdiğimiz sistem hakkında yapılacak çalışmaların devamı için başkanlık makamı bilgilendirilmiştir.
4. Tüm sigorta aracılarının sigorta satışına aracılık eden sektördeki tüm personellerin ; teknik müdür, teknik personel vb. yeterlilik vasıflarına haiz olarak çalışmaları ve acentelerin kurumsallaşmalarına katkıda bulunmalarıyla birlikte mesleki yeterlilik vasıflarına haiz olmayan kişilerin faaliyetlerinin düzenlenmesi ile ilgili görüşlerimiz beyan edilmiştir.
5. Sektörde biz acentelerin yeri ve öneminin ne kadar kıymetli olduğunu bilen , bizlerin geleceği için her daim iletişim kanalının açık olduğunu belirten ve bizi makamında kabul eden SEDDK Başkanımız Sn. Türker GÜRSOY, İkinci Bşk. Sn. Ali ERSOY , Bşk. Yrd. Sn. Mahir ÇİPİL e teşekkürlerimizi sunarız.

 
Bu haber 7275 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum