ÖNCE EĞİTİM

Malesef durum dehşet verici boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle, SAİK Başkanımız Levent Korkut beyden TSB Başkanımız Atilla Benli beyden SEDDK Başkanımız Türker Gürsoy beyden konuya eğilim göstermesini ve bu isteğimize acilen el uzatmasını rica ediyorum.

ÖNCE EĞİTİM
04 Mart 2021 - 15:36
Özellikle sektörde kaliteyi artırmak amacı ile 4 yıllık Sigortacılık bölümü mezunu şartı getirerek eğitimin artması ve sektörü saygın hale getirmek istendi. Bu çok güzel bir düşünce ve hareket tarzı idi.
Peki...
Üniversitelerde verilen eğitim ile sahadaki sigortacılık bilinci aynı mıydı?
Onlarca sektöre yeni giren meslek adaylarımızla gerek youtube kanalından yada tarafıma ulaşmaları sayesinde telefonda yüzyüze görüşmek neticesinde yada sosyal medya gruplarında Acente olduğunu beyan edip sorduğu soru ve altına yapılan yorumları okuduğumda eğitimin ne kadar yetersiz olduğunu gördüm.
Çokkk ama Çokkkkk acilen AKADEMİ nin kurulması ve sadece Sigorta Acentesi yetiştirecek bir akademinin kurulması ve sadece sahadaki sigortacılıkla alakalı teorik eğitimin verileceği bir akademinin kurulması kesinlikle kaçınılmaz olmuştur.
Sohbetler esnasında duyduklarım beni dehşete düşürmüş, bu kişinin sektöre girip sigortacıyım diyebilmesi bütün ümitlerimi yoketmiştir.
Soru şu..
*Kasko yapıyorum İmm den bana ne??? Veririm20 bin rakamını hem daha ucuz çıkıyor.
*Konut Sigortasında makine kırılması, komşu mali mesuliyet neden vereyim ki?? Prim artıyor....
*Ben hep trafik poliçesi ve kasko yapıyorum. Konut gelirse yaparım. Hasar olursa ne yapacağımı bilmiyorum.
*Sıfır araç alınmış aracın plakası yok. Buna nasıl Trafik Poliçesi kesebilirim gibi onlarca yüzlerce soru.....
Velhasılı kelam.... Bankacılıgın yanına sıkıştırılmış Sigortacılık eğitimi ile sektöre yeni meslek adaylarının girmesi penetrasyonu artırmak için olabilir belki, Pastayı büyütmek için olabilir belki ama sektörün saygınlığı için doğru bir karar değildir.
Sektöre son 15 yılda giren tüm meslektaşlarımız gibi sektörde varolan tüm meslektaşlarımızın online eğitime alınması, tüm branşlarda belirli saat kotalı ve 100 üzerinden 60 puanlı sınav sistemine alınması çok çok önem taşımaktadır.
Sadece Sigorta Acentelerini değil, Teknik Personellerimizi, Sigorta Şirketinde çalışan tüm sigortacı ünvanı taşıyan her bireyimizi çok ama çok acilen Akademi üzerinden eğitime alınması şarttır.
Sahada durum çok vahimdir. Kendini yetiştirememiş kişilerle sigortacılık yaptığımızın ne olur biran önce farkına varalım.
Malesef durum dehşet verici boyutlara ulaşmıştır.
Bu nedenle,
Saik Başkanımız Levent Korkut beyden
Tsb Başkanımız Atilla Benli beyden
Seddk Başkanımız Türker Gürsoy beyden
konuya eğilim göstermesini ve bu isteğimize acilen el uzatmasını rica ediyorum.

Saygılarımla
Erdoğan BODUR 
Bu haber 1060 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum