NN Group 2017'nin ilk çeyreğinde büyümeyi sürdürdü

NN Group’un faaliyet kârı, yılın ilk çeyreğinde %33,3 artarak 406 milyon euro oldu

NN Group 2017'nin ilk çeyreğinde büyümeyi sürdürdü
01 Haziran 2017 - 12:29

NN Group’un faaliyet kârı, yılın ilk çeyreğinde %33,3 artarak 406 milyon euro oldu. NN Group, NN Hayat ve Emeklilik adıyla faaliyet gösterdiği Türkiye’de de büyümesine devam etti. 2017 yılının ilk çeyreğinin sonunda, şirketin hayat prim üretimi, 2016’nın aynı dönemine göre %51 artışla 41 milyon lira olarak gerçekleşti. Bireysel emeklilik katılımcılarının toplam fon büyüklüğü ise yine geçen yılın aynı dönemine göre %20 artışla 2.4 milyar liraya ulaştı.

 

NN Group, 2017 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre büyümesini korudu. Faaliyet kârı 2016 yılının ilk çeyreğine kıyasla tüm segmentlerde yüksek sonuçlar elde edilmesiyle %33,3 artarak 406 milyon euro oldu. NN Group, 2017 yılının ilk çeyreğinde %238 oranında sermaye yeterliliği ile güçlü sermaye yapısına sahip şirketlerin arasında yer aldı.

NN Group CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Friese: “Büyüme ve artan satış rakamlarımız; mükemmel müşteri hizmetleri sunma, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi yenilikçi hale getirme ve iş yapış şeklimizi iyileştirme konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor.”

Lard Friese, tüm grup şirketlerinin NN Group’un 2016’nın ilk çeyreğine kıyasla faaliyet sonuçlarındaki %33’lük artışına olan katkılarının çok önemli olduğunu vurgulayarak “Büyüme ve artan satış rakamlarımız; mükemmel müşteri hizmetleri sunma, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi yenilikçi hale getirme ve iş yapış şeklimizi iyileştirme konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Hollanda'daki maliyet tasarruflarının daha da artması ve %238'lik güçlü bir Solvency II oranı ile 2017 yılına güçlü bir başlangıç yaptık” dedi.

2017’nin ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 12 Nisan'da Delta Lloyd'u devralma işlemini tamamlanması ve birleşme sürecinin başlaması ile değişim süreçlerinin fırsatlar kadar zorlukları da getirdiğini belirten Friese “Değişimin müşterilerimiz için ciddi yararlar sağlayacağını ve tüm piyasalarımızda daha iyi donanıma sahip daha güçlü bir şirket haline geleceğimizi hissediyoruz” dedi.

NN Hayat ve Emeklilik CEO'su Marius Popescu: “Türkiye’de, 2017 yılının ilk çeyreğinde, hayat prim üretimimizi 2016’nın aynı dönemine göre %51 artışla 41 milyon liraya ulaştırarak hızlı büyümemizi sürdürdük.”

NN Hayat ve Emeklilik CEO'su Marius Popescu, şirketin Türkiye’deki performansı konusunda şöyle dedi: “Türkiye’de, 2017 yılının ilk çeyreğinde, hayat prim üretimimizi 2016’nın aynı dönemine göre %51 artışla 41 milyon liraya ulaştırarak hızlı büyümemizi sürdürdük. Bireysel emeklilik katılımcılarımızın toplam fon büyüklüğü ise yine geçen yılın aynı dönemine göre %20 artışla 2 milyar 481 milyon liraya ulaştı. 2017 yılında hayat sigortasında büyüme hedefimizi sürdürürken bireysel emeklilik alanında müşterilerimizle uzun vadeli ilişkiler kurmak ve iş süreçlerimizle hem verimliliği hem de müşteri hizmet seviyesini artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Bu haber 430 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum