NEDEN OLDUĞUNU ANLATALIM .

Çok uzun zamandır trafik sigortalarında yüksek fiyat hakkındaki  ; özellikle acenteler  tarafından yapılan  ver  yansını  , kendi bakış açımla yazıp yazmama arasında gidip geliyorum

NEDEN OLDUĞUNU ANLATALIM .
12 Ocak 2016 - 09:28
Çok uzun zamandır trafik sigortalarında yüksek fiyat hakkındaki  ;


özellikle acenteler  tarafından yapılan  ver  yansını  , kendi bakış açımla yazıp yazmama arasında gidip geliyorum . Hani aşağı tükürsen sakal yukarı baksan bıyık olayı var ya  işte aynı öyle..
                         2007 yılındaki trafik primlerine bakıp 31.05.2015 yılı göze alındığı zaman fiyatlar arasında bir fark yok gibi  görünüyor . Buraya kadar her şey normal .Yani ortalama 8 senedir sigorta primlerinde bir artış söz konusu değil .

İşin  ; bedeni hasarlarda ki taleplerin  çok farklı artmış olduğu , sigorta şirketlerinin hesaba almadıkları daimi sakatlık ve örnek teşkil eden destekten yoksun kalma  hasarlarından aldığı ekonomik sıkıntılara  ve bu anlamdaki zararlarına da girmeyeceğim.

                         Sektörümüzdeki usulsuz , anlamsız gayri ahlaki pazarlama yöntemleri de değil söylemek istediğim . Şirketlerin acentelere yapmış olduğu bize göre haksızlıklar vurdum duymazlık ölçüsündeki yaklaşımları da değil anlayamamış olduğum . Hadi şunu çok iyi algılayıp bir dakika neden benim komisyonumu düşürüyorsunuz diyebiliyorum. Bu benim en tabii hakkımda . Sigorta şirketlerine neden benim kazandığım emek ,sarf ettiğim hakkım olan ve yapmış olduğumuz sözleşmelerde ki  %17 olan trafik komisyonum la oynuyorsunuz diye , yarı kızgınlık belki sitem etme hakkına da sahibim . , Sahibim de

                         El insaf dediğim nedir biliyor musunuz  ?

    Trafik sigortalarında primler  yükselmiş  olduğu için sigorta acentelerinin bu anlamda ses getirmeye çalışan  derneklerinin bas bas bağırmalarına anlam veremiyorum . Bırakın Allah aşkına . Keşke en ucuz trafik poliçesi ( elbette mantık doğrultusunda ) 700 Türk lirası olsun. Bizi ilgilendiren o kadar önemli şeyler varken trafik sigortaları yükseliyor diye ver yansın eden acenteleri anlamak mümkün değil.

     Biraz mantıklı düşünen arkadaşlarım bana hak verecektir diye düşünüyorum.  Yüz elli liradan aldığın komisyon (yüzdesel  oranını unutun) bu gün 360 lira. En cahile sorsan bile aradaki bu farkı rahatlıkla bakıp söyleyebilme becerisine sahiptir . O zaman benim acente arkadaşlarım neden sigorta fiyatları artıyor diye feveran eder ki  ? Neden tüketicilere primlerin neden arttığını anlatmaya çalışmaz ki ? Mesela genel şartların değiştiğini ve değişen bu şartlar durumu ile artık araçlarındaki değer kayıplarını alabileceğini vs anlatmaya çalışsa , sonra amerikan dolarının  2 lerden 3 lira barajına yükseldiğini üzülerek söylese ya ! Bedeni hasarlar için 60.000 TL ödeniyor iken bu gün 290.000 tl ödenecek olduğunu anlatıp sigorta müşterisini ikna yoluna gitse ya . O zaman işimiz daha kolay olmaz mı sizce ?

                         Bırakın bu eylemleri tüketiciler yapsın . Bırakın sigorta fiyatları yükseliyor diye neden yükseldiğini açıklayamadan  farklı sektörlerin STK ları ayaklansın . Bizler  sektörün vazgeçilmez  paydaşları olduğumuz halde bu yönde eylemlere imza atarsak kendi kendimize ihanet edip , bacağımıza sıkmış olmaz mıyız ?

Bu yıl  24. seneme giriyorum. Daha yapılacak çok şey olduğunu görüyor ve sektöre değer katan acente arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.



Saygılarımla

Bekir ÖZERDEM
Bu haber 570 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum