METLIFE, EMEA TOPLUM HAFTASI'NDA ÖZEL OLİMPİYATLAR ve HABITAT FOR HUMANITY ile işbirliği yapılıyor

MetLife, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) pazarlarındaki çalışanlarının toplum projelerine gönüllü olarak katılmalarına fırsat sağlayabilmek amacıyla Özel Olimpiyatlar ve Habitat for Humanity ile iş

METLIFE, EMEA TOPLUM HAFTASI'NDA ÖZEL OLİMPİYATLAR ve HABITAT FOR HUMANITY ile işbirliği yapılıyor
31 Mayıs 2017 - 21:31

MetLife, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) pazarlarındaki çalışanlarının toplum projelerine gönüllü olarak katılmalarına fırsat sağlayabilmek amacıyla Özel Olimpiyatlar ve Habitat for Humanity ile iş birliğine devam edeceğini duyurdu.

 

MetLife’ın 26 EMEA ülkesindeki 4.500 çalışanı, 15 Mayıs’ta bölgede başlayan Toplum Haftası kapsamında yapılan etkinliklerden birine davet edildi. Çalışanlar, bölge genelinde gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar etkinliklerine gönüllü olarak katılarak özel sporcularla birlikte spor yaptı. Diğer yandan Bulgaristan, Mısır, Macaristan, İrlanda, Ürdün, Lübnan, Polonya, Romanya ve Birleşik Krallık’ta da tercih eden çalışanlar konut inşaatı, ev ve toplumsal renovasyon projeleri kapsamındaki yerel Habitat for Humanity girişimlerine destek verdi.

 

Türkiye’de ise 50 MetLife gönüllüsü, 23 Mayıs’ta İstanbul’da, “Oyun Birlikte, Hayat Birlikte” mottosu çerçevesinde gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar aktivitelerine katıldı. Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından düzenlenen ve iki bölümden oluşan etkinliğe 50 MetLife gönüllüsünün yanı sıra 25 özel sporcu ve 10 partner sporcu katılım gösterdi. Etkinlikte, 2-7 yaşları arasındaki özel ve partner sporculara eşlik ederek, özel olarak hazırlanmış eğitim istasyonlarındaki antrenmanları beraber tamamlayan gönüllüler; 12 yaş altı özel sporcular ile ‘Karma Takım Futbol Turnuvası’nda keyifli zaman geçirerek, hayatı hep birlikte kucakladılar.

 

Toplum Haftası kapsamındaki faaliyetler ile ilgili olarak MetLife EMEA Başkanı ve MetLife Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Michel Khalaf şunları söyledi: “Habitat for Humanity ve Özel Olimpiyatlar ile iş birliği yapmak bizi çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz sene EMEA bölgesindeki 21 pazarda gönüllülük çalışmalarına katılan 750’den fazla çalışanımız, bize bu sene daha fazla katkıda bulunmak istediğini iletti. Toplum Haftası, faaliyet gösterdiğimiz toplumlara hepimizin kendimizden bir şeyler katabileceği harika bir fırsat.”

 

MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven ise EMEA Toplum Haftası çerçvesinde Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmalar konusunda “MetLife olarak toplumsal sorumluluklarımıza sahip çıkmanın önemine yürekten inanıyoruz. Bu kapsamda MetLife olarak, EMEA Bölgesi’nde faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde eş zamanlı olarak başlattığımız “Toplum Haftası” çerçevesinde, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri sosyal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ile bir iş birliği gerçekleştirdik ve çok anlamlı bir etkinliğe imza attık. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyorlar. Hep birlikte yüksek sesle ‘Hayat birlikte, oyun birlikte’ diyorlar. Bizde MetLife Ailesi olarak onların yanında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

 

Özel Olimpiyatlar CEO’su Mary Davis de şu görüşleri paylaştı: “Özel Olimpiyatlar olarak Toplum Haftası kapsamında bir kez daha MetLife ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Çalışan katılımını destekleyen bu muhteşem inisiyatif her yıl düzenlenen, bu sene ise 27 Mayıs ile 4 Haziran arasında gerçekleştirilen Avrupa Futbol Haftası’nda, Özel Olimpiyatlar spor faaliyetleri ve Young Athlete etkinliklerinde gönüllülük yapma fırsatları sunuyor. Her etkinlik, farklı yeteneklere sahip olan kişilere saygı duyma, onları kabul etme ve onların katılımını artırma yolunda olumlu bir adım atmak için şans niteliğinde”

 

Habitat for Humanity International EMEA Başkan Yardımcısı Torre Nelson, “MetLife ile ortaklığımızı ikinci yılına taşımanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu ve ekledi: “Bu etkinlik ile Habitat’ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika misyonunu destekleyebiliyoruz.”

EMEA Toplum Haftası , MetLife’ın yardım kuruluşu MetLife Vakfı’nın bir girişimi. MetLife Vakfı, MetLife gönüllülerinin, yaşam kalitesini iyileştiren ve dezavantajlı kesimlerin fırsatlarını artıran faaliyetlerde yer almalarını sağlayan inisiyatiflere uzun yıllardır destek veriyor.

Bu haber 410 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum