Gün gelir 2 kuruşa müşteri satar sizi !

Bazı şirketler 30-40 TL uygun trafik primi veriyor diye, hiç tanımadıkları meslektaşlarına , müşterilerinin kredi kartlarını vermekten hiç çekinmiyorlar. Nasıl bir cesaret bu !

Gün gelir 2 kuruşa müşteri satar sizi !
23 Eylül 2021 - 09:30 - Güncelleme: 23 Eylül 2021 - 11:10
Ülkede herşey başını almış gidiyor, pahalılıkta.
Araçlar ise zaten altın olmuş. Sigortalar primlerine bakarsak yerlerde sürünüyor.
Bazı meslektaşlarımız da sağolsun, bu mesleği daha da yerlerde süründürmek için ellerinden geleni yapmaktan geri kalmıyorlar.

Müşteriye en geberik, en düşük fiyatı sunmak sanki yaşam felsefeleri olmuş. Sigorta şirketinin kaliteleri de umurlarında değil. Müşteri 3-5 ayda yarım yamalak hasar almış, çok ta tınlar.

Bir de tüzel kişilik trafikler genelde standarta bağlamış durumda şirketler.
Yine de 1-2 tel maşa şirket 30-40 TL uygun veriyorlar diye, acenteler hiç tanımadıkları meslektaşlara bile, müşterilerinin kartlarını vermekten hiç çekinmiyorlar. İnmidir, cin midir belli değil.

Bir de arkadaşlarınızdan yarı/yarıya kom. ile kestiğiniz poliçeler hele de satıştan iptal olduğu zaman, komisyonlar iade.
Dünyada kaç iş alanlarında aldığın komisyonu, hizmet bedelini geriye veren meslekler var. Sigortalıcılık dediğiniz, tıpkı mehter marşı gibi, iki adım ileri bir adım geri.
Ömür ise hiç geri gittiği yok, hep ileri, hep ileri ....!
Takvimden, hergün için kopardığımız bir yaprak, ömürden götürürken yarınlarımıza ayıracağımız küçük bir birikim olmuyor.

Başka mesleklerde 10-15 yılınızı harcadığınızda bayağı mesafe alır, belirli bir düzeye çıkarken insanlar, sigortaclılık nankör meslek boyunuz hep aynı kalır, ne uzarsınız ne de kısalırsınız. Gün gelir 2 kuruşa müşteri satar sizi !

Sadri Alışık'ın dediği gibi: " Bu da mı gol değil hakim bey "

Saygılarımla
Berk YÖRÜK 
Bu haber 1170 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum