Garanti Emeklilik'in "İşimiz Okumak" projesine 3 büyük uluslararası ödül

Garanti Emeklilik’in 2010 yılından bu yana başarıyla sürdürdüğü ve başta sokaklar olmak üzere çeşitli yerlerde çalışan çocukları tamamen okula döndürmeyi hedefleyen sosyal sorumluluk projesi “İşimiz O

Garanti Emeklilik'in "İşimiz Okumak" projesine 3 büyük uluslararası ödül
24 Haziran 2017 - 14:49

Garanti Emeklilik’in 2010 yılından bu yana başarıyla sürdürdüğü ve başta sokaklar olmak üzere çeşitli yerlerde çalışan çocukları tamamen okula döndürmeyi hedefleyen sosyal sorumluluk projesi “İşimiz Okumak” üç büyük uluslararası ödülün sahibi oldu.

 

Kurum, söz konusu sosyal sorumluluk projesi ile Pazarlama ve İletişim Profesyonelleri Derneği (AMCP) tarafından düzenlenen Communitas Ödülleri’nde; “European Excellence Awards in Public Affairs” ödüllerinde ve The International CSR Excellence Awards’ta 3 büyük ödüle layık görüldü.

 

Garanti Emeklilik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile 2010 yılından bu yana para kazanmak amacıyla başta sokaklar olmak üzere çeşitli yerlerde çalışan/çalıştırılan çocukları çalıştıkları iş yerlerinden koparıp tamamen okula döndürme projesi “İşimiz Okumak” ile saygın ödüller kazanmayı sürdürüyor.

 

Kurum, bu kapsamda Amerika’da faaliyet gösteren Pazarlama ve İletişim Profesyonelleri Derneği (AMCP) tarafından düzenlenen Communitas Ödülleri’nde “Leadership in Community Service and Corporate Social Responsibility” ve “Corporate Social Responsibility” kategorilerinde ödüle layık görüldü.

 

Garanti Emeklilik, İşimiz Okumak ile ayrıca Brüksel’de gerçekleştirilen “European Excellence Awards in Public Affairs” ödülüne layık görüldü. Topluma hizmet alanında en saygın projelerin yarıştığı ödüllerde, Garanti Emeklilik Türkiye’den ödüle layık görülen tek firma olarak öne çıktı. Proje ayrıca uluslararası arenada bu yıl beşincisi düzenlenen “The International CSR Excellence Awards”ta, “CSR Initiative” kategorisinin lideri oldu.

 

“Geleceğimiz olan çocuklarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz”

 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Garanti Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı K. Çağlayan Bakaçhan, İşimiz Okumak projesi ile bugüne kadar 1000’e yakın öğrencinin işlerini tamamen bırakmasını sağladıklarını, 850 Garanti Emeklilik çalışanının bizzat projeye gönüllü destek olduğunu ve İstanbul’da toplam 13 ilçe ve 44 okulda 290 öğretmenle çalışarak 5.700 öğrenciye ulaştıklarını kaydetti. Bakaçhan şöyle devam etti; “2010 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde sosyal bir yaraya dikkat çekerek, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı tamamen okullarına döndürmek amacıyla güç birliği yapmıştık. Geçen sürede binlerce çalışan çocuk ve velisine ulaştık; paydaşlarımız, eğitmenlerimiz ve gönüllü çalışanlarımızın da destekleriyle hepimizi mutlu edecek sonuçlar elde ettik. Projeye dahil olan çalışan ortaokul öğrencilerinin, geleceklerine ilişkin plan ve görüşlerinde çok olumlu değişiklikler gözlemledik. Bugün geldiğimiz noktada böylesine önemli bir proje ile uluslararası arenada üç büyük ödüle layık görülmek bizleri çok mutlu ediyor. Böyle bir proje ile ulusal ve uluslararası alanda takdir görüyor olmak hepimizi duygulandırıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yanında olmayı önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”

Bu haber 429 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum