Bursa Sigorta Acenteleri Derneği Bursa'da Kararlı

Bursa Sigorta Acenteleri Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kılık 1 Ekim’de Bursa’da gerçekleşecek Ticaret Odası seçimleri ile ilgili yazdı.

Bursa Sigorta Acenteleri Derneği Bursa'da Kararlı
20 Eylül 2022 - 10:53

Ortalama 3 yılda bir yapılan ticaret odaları seçimleri için hemen hemen bütün odalar seçim tarihlerini peşi sıra açıkladılar. Tabi ki bundan sonra da acenteler listeler oluşturup ticaret odalarında meslek komitelerinde yer alabilmek adına kıyasıya bir liste savaşına ve mücadeleye başladılar. Seçimlerini kazanıp meslek komitelerinde yer alabilmek için acenteler ile istişarelere başladılar.

Bursa da durum diğer illerden farklı değil. Türkiye’nin en eski derneği olan Bursa Sigorta Acenteleri olarak bizlerde talep ve istek üzerine bu seçimlere girmekteyiz. Bursa da acente sayısı yaklaşık olarak 700 fakat birçoğunun borçlarından dolayı üyelikleri askıya alınmış veya kapanmış kaydının silinmesi için kanuni süreleri bekliyor.3 yıldır başkanlık görev sürem boyunca pandemiden dolayı doğru düzgün görüşemediğim acenteler ile seçime girdiğimden dolayı son 1 aydır fazlasıyla görüşme fırsatı buldum. Telefonlarım susmadı birçoğu gelinen durumdan son derece şikayetçi bir kısmı (genç acente arkadaşlarım) mesleği ile ilgili haklı olarak gelecek kaygısı taşımaktadırlar. Diğer kısmı ise hiçbir şeyin düzelmeyeceğini ve oy kullanmaya dahi gitmek istemediğini söylüyorlar. Çünkü acentelerin birçok sorunu var ve bunların çözümünün nasıl olacağını bilmiyorlar.

5 yıldır görev aldığım ve son dönemde genel sekreterlik görevini üstlendiğim Türkiye’nin en büyük çatı örgütü olan TÜSAF’da bu konular hakkında sürekli çalışmalar yapılarak çözüm yolları aranmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan çalıştay ve toplantılarda sektör için birçok çözümler üreterek lobi gücüyle de acentelere birçok fayda sağlamıştır. (Kuşadası çalıştayı iptal poliçeler için işlem ücreti gibi ve birçok örnek) o zaman şunu diyebiliriz ki Türkiye 40 tane derneği olan TÜSAF bu seçimlerin yine en büyük aktörü ve en büyük gücüdür. Ve TÜSAF bünyesinde sorunlara hâkim ve sorunların nasıl çözüleceğini bilen yönetim kurulu üyeleri ve başkanları mevcuttur. TÜSAF’ın bu kadrosu her zaman sektöre ve acentelere fayda sağlamaya devam edecektir.

Seçimde oy hakkı olan bütün meslektaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Öncelikle oylarınızı lütfen gidin ve kullanın mesleğinize sahip çıkın. Ve şunu da sakın unutmayın mevcut durumdan ve acentelerin geldiği durumdan memnun musunuz? Oy verdiğiniz insanlar sizler ve sektör için ne yaptı? Bundan sonra ne yapacaklar? Oturmak istedikleri koltukları rant kapısı olarak ticaret odalarının sigorta işlerini ve ihaleler almak için mi kullanacaklar? Yoksa sektöre ve acentelere hizmet etmek için mi? Ya da daha fazla şubeler açabilmek için mi? Bunları sakın unutmayın bu özlük haklarına 3 sene sonra tekrar sahip olmayabilirsiniz. Mesleğinize sahip çıkmalısınız..

Sevgi saygılarımla
Bursa Sigorta Acenteleri Yönetim Kurulu Başkanı
Serkan KILIK


KAYNAK:SİGORTA GÜNDEMİ 


Bu haber 460 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum