Bunlar ortada yoksa bu ülkede sigortacılık yok demektir.

Soru şimdi ne olacak.. ? Cevap ise : Sigortanın ana iki direğinden birisi güven, diğeri ise ahlak ve vicdan yani MUTLAK İYİ NİYET PRENSİBİ..... Bunlar ortada yoksa bu ülkede sigortacılık yok demektir.

Bunlar ortada yoksa bu ülkede sigortacılık yok demektir.
20 Ekim 2022 - 18:51 - Güncelleme: 20 Ekim 2022 - 19:16
ADINI AÇIKLAMAMI İSTEMEYEN DUAYEN BİR EKONOMİ EDİTÖRÜ,
BU GÜN BANA ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR SORU SORDU:
SORUSU AYNEN ŞÖYLE:
Sayın Genel Başkan bir yakınımın bundan önce karıştığı bir kazada .....
 X Sigorta şirketi aracını kusursuz olduğu için kendi tayin ettiği anlaşmalı servisinde onarımı yaptı ve teslim etti.
Bu kaza takriben 1,5 yıl önce cereyan etti. Tesadüf bu ya yine aynı sigorta şirketinde zorunlu trafik sigortası olan başka bir araç akrabamın vasıtasına yine aynı bölgeden çarparak hasarına yol açtı ve bu firma yine aynı anlaşmalı servisine vasıtayı yönlendirdi.
Bu servise gelen hasar müfettişi vasıtanın hasarlı ekipmanlarının ve aksamlarının merdivenaltı olduğunu eşdeğer olduğunu iddia ederek,yedek parça ve aksamlarını servisten orijinal değil garantili olmayan parçalardan olmasını diretti.
Akrabamda eğer böyle bir durum varsa ki var diyorsunuz...
O zaman benim aracımın onarımı bu şirket ve hasar müfettişi ile servis ile sigortacı tarafından kurallara uygun olmayan,etik olmayan ve tekniğe aykırı bir tarzda onarılarak beni aldattınız ve hak ihlalinde bulundunuz dediğinde ve geriye doğru yapılan iş ve eylemin gerçekten rezalet boyutta olduğu ortaya çıkınca,müfettiş ve sigortacı hemen arazi oldular ve servis ile başbaşa kaldılar.
Soru şimdi ne olacak.. ?
Cevap sigortanın ana iki direğinden birisi güven,diğeri ise ahlak ve vicdan yani MUTLAK İYİ NİYET PRENSİBİ bunlar ortada yoksa bu ülkede sigortacılık yok demektir.

Tabi çözümü kendilerine ifade ettim ve yapılan gayri ahlaki bu konunun müsebbipleri olan bütün bürokratların ve ticari yöneticilerin,hatalı olan servislerin artık siyasi irade ve bilhassa acentalar ve brokerlar tarafından ve de necip Türk Milletini bilinçlendirerek temizlemek gerekiyor.
Biz Sendika olarak elimizden ne geliyor ve elveriyorsa idari yönden ve dava açmak sureti ile sistemi hizaya sokmaya 2015 yılından beri azim ve inatla devam ediyoruz.
Benim bu olayda en çok hoşuma giden vatandaşın hak arama arzusu ile Duayen medya mensuplarının Sigortacılığa vermeye başladıkları önem ve istekleri , Vesselam.

Mesut Cemil BOYNER 
SEİS GENEL BŞK 
Bu haber 650 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum