Bakkal Amca Bakkal Amca Ne Yapıyorsun?

Koltuk menfaatleri için insanların kolayca yalan söyleyebildiği birbirlerini çok rahat satabildiği fırıldakların çok olduğu, koltuğa oturduklarında kendilerinin acente olduğunu unutan kişilerin olduğu sektör.

Bakkal Amca Bakkal Amca Ne Yapıyorsun?
15 Şubat 2024 - 13:03

Aslında acente olarak sektörün içinde olmasam dışardan biri olsam çok eğlenceli diyebilirim.

Bütün sektör paydaşlarının başarısızlıklarından dolayı devamlı farklı tarafları suçladığı devamlı birbirinin arkasından konuştuğu, taht kavgalarının bir türlü bitmediği sorunların ve problemlerin her geçen gün küçük bir kartopu ile başlayıp çığ gibi büyüdüğü sektör..

Devamlı toplantılar yapılan sektörün STK ve bürokratların katıldığı sürekli konuşulduğu, şehir şehir yapılan toplantılardan sonra bir arpa boyu yol alınamadığı konuşulanların sadece onda birinin hayata geçirebildiği sektör.

25 yılımı doldurduğum sektör emeklilik yıllarımda belki yaşadıklarımı bir otobiyografi ile binlerce hikaye ile anlatacağım sektör.

Her toplantının günlerce magazin dedikodularının bitmediği, o kişi neden geldi, o neden moderatör oldu, o niye az konuştu, o neden çok konuştu, o neden oraya oturdu, o neden gelmedi, o neden geldi dedikodularından asıl amacının ne olduğunu unutan insan topluluğunun fazla olduğu samimiyetin yerlerde olduğu herkesin herkes ile samimi olduğu ama kimsenin kimseyi sevmediği, konuşulanların sektör temsilcileri tarafından not alınma nezaketinin bile olmadığı icraatların çok az olduğu sektör.

Koltuk menfaatleri için insanların kolayca yalan söyleyebildiği birbirlerini çok rahat satabildiği fırıldakların çok olduğu, koltuğa oturduklarında kendilerinin acente olduğunu unutan kişilerin olduğu sektör.

Acentelerin karşına broker başkanlarını çıkartarak onlara ‘siz bakkalsınız biz market’ sözünün haykırılmasını acentelere acenteleri temsilen ilgili kurumlara gönderilen yöneticilerimiz tarafından yaşatılan sektör.

Oysaki benim acente meslektaşlarım gri ve melce sigortadan yaşadığı mağduriyetlerini anlatmaya geldiği toplantıda bakkal sıfatının şak diye yüzlerine buz gibi esen rüzgar gibi vurulmasını yaşatan sektör.

Her seçimin olay olduğu yaşanan seçimin kavgalarının yeni seçime kadar devam ettiği sektör, şahsi menfaatlerin bütünün menfaatinin önüne geçtiği sektör. Oturulan koltuklarından kalkmamak adına her kılığa giren gerekli şartlara uymak yerine şartları kendi menfaatlerine göre değiştirmek için kılıktan kılığa giren insanların bulunduğu sektör.

Bir fikrin ne derecede güzel olup olmadığı, sorunlara çözüm olup olmayacağını değil kimin fikri ve çalışması olduğu, o kim ki bize akıl verecek çözüm üretecek diyerek tu kaka edilmesi alaşağı etmek için çalışıldığı sektör..

Acentelerin bölgesel toplantısında trafik sigortasında platform çözüm olacak mı yıllardır trafik sigortasında çözümsüzlüğün acentelerin canına tak ettiğini söylenmesi üzerine çok ağlanıp sızlanmayın yoksa devlet trafik sigortasındaki sorunu SBM üzerinden kendi düzenler sizlerde ayazda kalırsınız diyerek Ankara’ya gönderdikleri temsilcisinden duyarak ne diyeceklerini şaşırdıkları, sektör..

Son olarak şunu söylemek istiyorum önümüzde yerel seçimler var ülkemizin yönetiminde bulunan ve yönetime talip olan siyasetçilerimize naçizane bir tavsiyem var. Bizim sektör siyasetinde müthiş cevherler var biraz yüzünüzü ve çalışmalarınızı bu tarafa çevirmenizi öneririm. Sizleri geçerek gölgede bırakacak kişiler var keşfedilmeyi bekliyorlar…

Sağlıklı güzel günlerde görüşmek dileğiyle

Serkan KILIK
Bursa Sigorta Acenteleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı 

SİGORTA GÜNDEMİ 


Bu haber 492 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum