Acente den BDDK'ya Şikâyet

Acente den BDDK’ya ŞikâyetGazetemiz Sigortalı Yaşam Genel Koordinatörü Çetin Erdoğan sektörde gelişen olayları Kamuoyuna aktarmaya devam ediyor

14 Şubat 2015 - 13:02
Acente den BDDK’ya Şikâyet

Gazetemiz Sigortalı Yaşam Genel Koordinatörü Çetin Erdoğan sektörde gelişen olayları Kamuoyuna aktarmaya devam ediyor.
Erdoğan; ‘’Sektörde yaşanan ve hizmet veren acentelerin karşılaştıkları zorluklar özellikle son günlerde had safhada. Bankaların ve görevlendirdiği çalışanlarının bilgi yetersizliği ve amatörce yaptığı işlemler sonrasında hem sektöre hem de sektörü temsil eden acentelere büyük zararlar veriyor. Bu da acentelerin ‘Bankalar sigortacılık yapmasın’ sloganı ile banka sigortacılığına karşı oldukları, bununla ilgili planladıkları eylemler de ne kadar haklı oldukları gerçeğini ortaya çıkartıyor’’ diyor.
SİGORTACILIK PROFESYONEL ACENTELERİN İŞİDİR.
‘’Sigortacılık profesyonel acentelerin işidir’’ diyen Zeynep Özlem Özer Ertuğrul ‘’sevgili meslektaşlarım lütfen sigortacılığı sadece gelir elde edecek bir iş olarak görmeyin. Biz bir danışmanız, yaptığımız iş bilgi tecrübe ve deneyim gerektiren bir meslek, herkes sigortacı olamaz, insanların nasıl mali konuları danıştıkları müşavirleri, hukuk için avukatları varsa, sigorta için de acenteleri olmalı. Bir poliçe herhangi bir birey tarafından öyle kafasına göre oluşturulamaz kanaatindeyim’’.
Özer Ertuğrul ‘’tüm danışanlarınıza tek sigortalınız oymuş gibi vakit ayırın, sigortayı anlatın. İnsanlar haklarını bilmiyorlar ve ne yazık ki bu işi inançsızlıkla yapan kişilerle temas ettiklerinde ve bir riziko gerçekleştiğinde, sigortaya olan güven kayboluyor. Sigortalı poliçesinin yanlış tanzim edildiği için mağdur olduğunu bilmiyor, sigorta şirketleri ‘’hasar ödemiyor’’ oluyor, sigortacılar dolandırıcı oluyor. Oysa Türkiye’deki her sigorta şirketi artık sorumluluğunu yerine getiriyor. Ben bu mesleğe ömrümü, hayallerimi, ideallerimi adadım. Son nefesime kadar da yaptığım işin en itibarlı mesleklerden biri olduğunu kanıtlamak için uğraşacağım ve bu işi sadece profesyonel acentelerin yaptığı güne kadar da mücadele edeceğim’’ diyor.
BANKALAR BU İŞİ BİLMİYORLAR, YANLIŞ YAPIYORLAR.
Özer Ertuğrul; bir banka tarafından yapılan karşılaştığı usulsüz ve amatörce yapılan poliçe için de şunları söylüyor ‘’TEB Kemeraltı şubesi ve çalışanının usulsüz, yanlış ve zoraki poliçe tanzim ettikleri için BDDK ya şikâyet edip, gerekli işlemlerin yapılması için müracaatta bulundum. Umarım gerekli neticeyi alırım. Bankaların zorlayarak usulsüz kestikleri poliçeler, biz işini düzgün yapmaya çalışan acentelere ve özellikle sektöre büyük zarar veriyor. Adımız bunlar gibiler yüzünden sahtekâra, dolandırıcıya çıktı. Bankaların bu işi bilmediklerini, yapamadıklarını her platformda dile getiriyoruz, buna artık dur demenin zamanı gelmiştir’’ Zeynep Özlem Özer Ertuğrul, yapılan yanlışlıkla ilgili de bakın neler söylüyor ‘’sigortalı evini kredi ile alıyor ve poliçesini gidip acentesinden tanzim ettiriyor, sonra bankaya teslim ediyor. Banka da ‘’bizim poliçemiz daha ucuz, git acenteden iptal ettir’’ diye bir gaflete düşüyor.Sigortalı da gariban, işi bilmiyor zaten ‘’sigorta sigortadır’’ diyip, acenteye ‘’bankanın poliçesi daha ucuz, iptal et poliçemi’’ diyince olay ayyuka çıkıyor. Banka daha sonra 135 MT lik evi fiyatı düşürmek için 67 MT gösteriyor. Acente şubeyi arayıp durumu soruyor, bundan sonrası içler acısı. 2 günlük eğitimle SEGEM sertifikası alıp kendini sigortacı sanan banka çalışanı gaf üstüne gaf yapıyor, telefon görüşmesinde. ‘’efendim MT’ nin önemi yok, önemli olan poliçesinin olması, bize kredilerde poliçeyi şart koşuyorlar, biz de yapıyoruz. Ne yapalım, hem deprem olsa DASK, mask, kalmaz ortada’’ diye büyük bir inançsızlıkla, bilgisizce, amatörce yapıyor bu işi. Yaptığı poliçenin sorumluluğunu bilemeyecek kadar, acenteye verdiği cevaplardan bu işi bilmediğini, soruları geçiştirmek için verdiği alelade cevaplardan daha iyi anlıyoruz. Ve maalesef DASK’ın, gerçeği yansıtan poliçeler için 15 yılda 160 milyondan fazla tazminat ödediğinden de bihaber’’diyor.
Ertuğrul. Hayatta hiçbir şey, riskle karşılaşmış bir sigortalının size sarılıp ‘’teşekkür ederim zor zamanımda yanımda oldunuz’’ demesi kadar ruhunuzu yükselten bir şey olamaz, bunun için de riskleri doğru analiz edip ona göre poliçe üzerinde değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunun da ısrarla altını çiziyor..
Bu haber 689 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum