YENİ GÜNE MERHABA

Şimdi Siz , bu mesleği icra edenler bu maddeden memnun musunuz ? Ayrıştırılmaktan memnun musunuz ? Birilerinin kayırılmasından memnun musunuz ? Ve işin daha da vahim olanı : tanımlaması dışında Sigortacılık faaliyeti yürütenlerin olması ama denetleme olmamasından memnun musunuz ?

YENİ GÜNE MERHABA
06 Ekim 2023 - 12:29 - Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 12:35



“Eğer her şey çocukluk dönemi ile açıklanırsa , o zaman her şey bir başkasının kusuru olarak değerlendirilir ve insanın kendi sorumluluğunu üstlenme gücüne duyulan güven de küçümsenmiş olur “  Erik Erikson

Sil baştan başlamak gerek bazen diyor ya hani şarkıda ... Bizimde her şeyi silbaştan , en baştan başlamamız ve yazmamız gereken zamanlar vardır.

İşte , Evde , Aşkta ...

Birileri bir yerde görev alır , süresi dolar gider. Hayatımıza giren insanlar da öyledir : Hepsinin bir rolü vardır , oynar gider. Bize kar katar gider. Bunu görebilmek , anlayabilmek gerek..


Birgün bir Sigorta Şirketinden Acente Temsilcisi dedi ki : Neden bu kadar çok birim , oda , bilmem ne var bu sektörde.

Nasıl yani dedim ,
Tobb, Saik, Tüsaf, Dernekler , hatta bazı illerde birkaç tane dernek var, Sendika da kuruldu galiba , dedi
Evet , bu saydıklarınız var , Ama hepsinin de bir misyonu var dediğimde ,
Tek bir yere bağlı olmak bence bütün sorunları çözer dedi. Çok başlılık da bir sorundur dedi.
Peki dedim.  - Öyle dediğimde sorun kalmadığını gördüm, birçok zaman :))


Evet, birileri görev alır gider kısmına tekrar dönersek , mesleğimzle alakalı da birçok kurum kuruluş ve STK lar var.
5684 var.
Acente ve Onlardan hariç bir kısım için Mevzuatta şöyle bir cümle var :


Kanunun denetimle ilgili hükümleri hariç olmak üzere özel kanunlarına göre sigortacılık faaliyetinde bulunan diğer kuruluşlar bu Kanun kapsamında değildir. 

Şimdi Siz , bu mesleği icra edenler bu maddeden memnun musunuz ?
Ayrıştırılmaktan memnun musunuz ?
Birilerinin kayırılmasından memnun musunuz ?
Ve işin daha da vahim olanı : tanımlaması dışında Sigortacılık faaliyeti yürütenlerin olması ama denetleme olmamasından memnun musunuz ?

Velhasıl , göreve yeni gelen SAİK yönetiminden umutluyuz ve Meslektaşlarımızın görev süreleri bboyunca mesleğimizin gelişmesi , aksaklıklar ve bazı tıkanan noktaların açılması için geriye bakmadan bugünkü haz ve hevesleri ile çalışacaklarından eminiz..

Kalın Sağlıcakla ,

Özlem ÖZER





 
Bu haber 485 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mesut ÇETİN
    7 ay önce
    O yüzden SAİK Başkanımız Kanallar bazında Yönetmelik ihtiyacına dem vuruyor. Büyüğümüz, meslektaşımız Hasan USTA abimin her zaman söylediği gibi “mevzuatı elde edemiyorsan, sorunu eldekilerle nasıl çözersin, ya da tehlikeyi eldekini kullanarak nasıl bertaraf edersin, ona bakmalısın” düsturundan hareketle bu Özel Kanunla kurulmuşlara yönelik kanuni emirlerden birini kullanarak ŞUBECİ yapılardaki müdürlükleri nasıl zapturapt altına alabiliriz-i düşündüm ve görev yaptığım sürece hep şunu önerdim. “Özel Kanunla kurulmuşlar her yılın Şubat ayı sonuna kadar acentelik faaliyeti yürütülen birimleri ile teknik personele ilişkin bilgileri TOBB’a bildirir.” hükmünü ŞUBECİ yapılardan da isteyelim dedim. Çok şükür yeni SAİK yakın zamanda aldığı kararla bu sorunu hemen halletti. Demek ki bu istenirse halledilebiliyormuş. Birilerine şapka oldu bu karar. Buradan da kararların alınması esnasında 3 4 kuralını bu güne kadar işletip sonra yok öyle bir şey diyerek işin içinden sıyrılanlara da bir selam gönderelim. Önümüzdeki dönemde Şapkaları bol olur inşallah. Yüreğine sağlık Özlem Kardeşim. Mesut ÇETİN