Yapamayacakları şeyler üzerinden laf kalabalığını bir kenara bırakıp .

Acente Komisyon Oranları, Acente Sözleşmeleri ve Haksız Fesihler, Alternatif Dağıtım Kanalları

Yapamayacakları şeyler üzerinden laf kalabalığını bir kenara bırakıp .
27 Şubat 2017 - 13:29
Acente Komisyon Oranları,
Acente Sözleşmeleri ve Haksız Fesihler,
Alternatif Dağıtım Kanalları..

Bu üç konuyla ilgili SAİK kurumunun bir şey yapamayacağı artık anlaşıldığına göre bu konularda yazmak, konuşmak hamaset yapmaktan öte gitmeyecekir,
Hamaset: Dinleyenleri etkilemek veya heyecanlandırmak amacıyla yapılan abartılı anlatım..
Zaten tamda bu nedenle kendi meslek örgütümüzün kurulması gerekmektedir ve bizler bunun için çaba gösteriyoruz..



Ancak geçenlerde sigorta Haber'den Sayın Erhan Navruz'un bir haberine denk geldim, o zamandan beri sormamak için kendimi tutuyorum;
Peki SAİK'in yapabilecekleri ama yapmadıkları..

''Dijital dönüşüm hizmeti veren CSC tarafından, Türkiye dahil 5 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen “Dijital Sigorta Araştırması, 2016″nın sonuçları açıklandı.
Sigorta sektörüyle ilgili tüketici alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmaya göre kendileri için doğru sigorta paketi arayanların yüzde 41’i önce aile ve yakınlarına danışırken, yüzde 33’ü de önce internette araştırma yapmayı tercih ediyor. Sadece yüzde 23’lük bir kesim ise kendisine uygun sigortayı bulmak için direkt olarak bir acenteye başvuruyor.
Ayrıca Türkiye’deki tüketicilerin sadece yüzde 24’ü bugüne dek online olarak sigorta poliçesi satın aldı. Almanya’da yüzde 49 olan bu oran, İtalya’da yüzde 44, Avusturya’da ise yüzde 23’te bulunuyor.''

Kısaca araştırma diyor ki; Acenteler dikkat edin, tüketicinin tercihi aslında sizin için çok önemlidir..

Meslektaşlarım,
SAİK istediği zaman sizlerden topladığı aidatlarla bir reklam filmi hazırlatabilir ve bütün televizyon kanallarında yayımlatabilir. Doğrudan vatandaşa Sigorta Acentesi algısını verebilir, bunu biliyorsunuz değil mi?
Seçim yapıldığı günden itibaren bu konuda bir gelişme olmamasının sizce nedeni nedir, hiç merak etmiyor musunuz?

SAİK istediği zaman sizler adına internetten satış yapan bir web sitesi kurdurabilir, en azından ilerleyen süreçte karşımıza rakip olarak çıkacağı belli olan İnternet sigortacılığından en büyük payı acentelerinin almasını sağlayabilir, bunu biliyorsunuz değil mi?
Seçim yapıldığı günden bu yana bizimde önerimiz olan bu konuda hiç bir şey yapılmamasının nedenini hiç merak etmiyor musunuz?

Yapamayacakları şeyler üzerinden laf kalabalığını bir kenara bırakıp , yapabilecekleri şeyleri yapmalarına sizce engel nedir?
TOBB mi?

Binnur Aktaş

Bu haber 456 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum