TÜSAF'dan BASIN BİLDİRİSİ

Değerli Meslektaşlarım, Bildiğiniz gibi son dönemde bizlere sıkıntı veren bir konu olarak önümüze geldi Turkcell sigorta , her zaman olduğu gibi bizim dışımızda hiçbir yapı Acente temsili noktasındaki

TÜSAF'dan BASIN BİLDİRİSİ
16 Mart 2018 - 15:20
Değerli Meslektaşlarım,

Bildiğiniz gibi son dönemde bizlere sıkıntı veren bir konu olarak önümüze geldi Turkcell sigorta , her zaman olduğu gibi bizim dışımızda hiçbir yapı Acente temsili noktasındaki kurumlar bu konuyla ilgili hiçbirşey yapmadılar. Herkes seçim derdine düşmüş gezmeye devam ediyor. Bizler elimizden geleni yapıp sizleri bilgilendirme misyonumuzu bu konuda da gösterdiğimizi düşünüyoruz.
Turkcell Sigorta acenteliğiyle ilgili olarak da 9 mart Cuma günü Turkcell yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdim. Henüz acentelik kurulmuş değil. Yaz aylarında kuruluşun yıl sonuna doğru da üretimin başlayacağı bilgisi verildi. Bildiğiniz gibi Acenteliğin engellenmesi mümkün değil , ayrıca bünyelerindeki Finansal kuruluşun sigortacılık yapma yetkisi var, bugüne kadar kredilere bağlı olarak ,kredili hayat ürünleri satışı yapılmış özellikle cep telefonları satışlarında.
Turkcell sigorta Acenteliğinin , acentelerin yoğunlukla satış yaptığı Trafik, Kasko,yangın sigortalarında olmayacağı , dataların kullanılmasının mümkün olmadığı sadece’’ Basic ürün’’ diye adlandırdığımız bedeli düşük olan siber saldırılar , kimlik hırsızlığı, kredili hayat (özellikle telefon satışlarına bağlı),işsizlik,kritik hastalıklar ,ferdi kaza ,seyahat (mobil üzerinden) sigortaları üzerinde çalışacaklarını ima ettiler, hedeflerinin özellikle insurtech yazılım ve teknoloji ihracatı ve satışı üzerine olduğu bilgisini aldım. Ayrıca Turkcell grup işlerini ve Turkcell mağazalarının sigortalarını da yapacaklarını ilettiler.
Yaptığım görüşmede acente yoğunluklu ürünlerin satışına girilmemesinin her açıdan doğru olacağını, geliştirilen teknolojileri acenteler olarak kullanmak istediğimizi, basic ürünlerin özellikle satışında ortak çalışma yapabileceğimizi ilettim. Bu bilgilerle iletişimde olma ve birlikte çalışma konusunda mutabık kaldık.
Şahsi düşüncem basic ürünlerle sınırlı kalan bir yapının sigorta Pazar payında da acente tarafında satılmayan ürünlerin ve hayat branşı ürünlerde artış sağlayacağı, Ortak satışı , hareketi sağlayabilecek ürün ve hizmetlerde, Özellikle teknolojilerde bizlere fayda sağlayabileceği yönünde.
Engel olamadığımız yapıların içinde olmanın yarar sağlayabileceğini düşünüyorum. Ayrıca dokunmadan almak istemeyen vatandaşımız, Sigorta ürünü alırken danışmanlık alabileceği Sigorta Acentelerini tercih etmeye devam edecektir. Bu tercihin yakın zamanda ve özellikle bazı ürünlerde değişmesi mümkün gözükmemektedir.
Saygılarımla,

Murat BÜYÜKÇELEBİ
TÜRKİYE SİGORTA ACENTELERİ FEDERASYONU
BAŞKANI
Bu haber 275 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum