TRAFİK SİGORTAMI NASIL DAHA UCUZA YAPTIRIRIM ?

  Son bir yıldır ülkemizin sosyal gündemi maalesef ki trafik sigortalarındaki fahiş fiyat artışidir

TRAFİK SİGORTAMI NASIL DAHA UCUZA YAPTIRIRIM ?
26 Kasım 2016 - 15:00
 

Son bir yıldır ülkemizin sosyal gündemi maalesef ki trafik sigortalarındaki fahiş fiyat artışidir..Bu artışın bir çok nedeni olmakla birlikte kisaca özeti kar zarar dengesidir.Aynı zamanda birer tacir olan sigorta şirketleri trafik sigortasında ki kar ve zarar dengesine bakıp zarar ettiği ürünün fiyatını arttırmıştır.

Tabiki bunun başlıca nedenleri bürokrasinin yanlış uygulamaları sigorta şirketlerinin yanlış fiyat politikaları ve maalesef ki kötü niyetli vatandaşların sigorta şirketlerini zarara uğratmalaridir.

Fakat konumuz fiyatların neden yükseldiği değil nasıl biraz daha ucuza poliçe yaptirabilirizdir.
Trafik sigortasının fiyatını belirleyen onlarca etken vardır fakat ben başlıcalarını yazacağım.

1: Yeni araç alıyorsanız 30 yaşın üstündeki birinin adına almanız çok çok önemlidir. Çünkü 30 yaşın altını şirketler risk kriterleri gereği riskli görmekte ve genel olarak bütün şirketler yüksek fiyat vermektedir.
2 : Araç alırken geçmişinizde kaza yapıp yapmadiginizdir.Diyelim ki 5 yıl önce bir kaza yaptınız ve o yıl aracınızı sattınız bu yıl yeni bir araç aldınız.5 yıl önceki kazanızı sistem görecek ve fiyatınızi /20 zamlı olarak çıkaratcaktır.Bunun için geçmişinizde ki kazalar doğrudan fiyatı etkiler.
3 : Üstüne araç aldığınız kişinin geçmişindeki satmış olduğu araçlardan indirimi bulunmasıdır.Sistem nasıl ki geçmişteki hasar için zamlı fiyat uyguluyorsa geçmişteki hasarsizlik içinde indirim uyguluyor.
4 : Aldığınız aracın geçmişte ağır hasar görmemiş olmasıdır. Ağır hasar gören araçlarında trafik sigortası kısmen daha yüksek çıkabilmektedir.
5 : Artik hepinizin bildiği gibi aracınızın plaka kodudur. Fakat sigorta şirketleri bu plaka konusunu farkettikleri için bazı şirketler plakaya göre değil resmi ikamet adresine göre fiyat vermektedir. Yani istanbul plaka yerine anadolu'daki bir ilin plakasına bazı şirketler uygun fiyat verirken bazı şirketler de plaka farketmeyip anadolu'daki illerde ikameti olanlara daha uygun fiyat vermektedir.Yani plaka kodu ve adres kodu özelliğidir.
6 : 500 TL nin hatta mümkünse 1000 TL nin altındaki hasarlarinizda sigortanizi kullanmayıp hasarı cebinizden yaptirmanizdir. Çünkü bu rakam bir sonraki yıl size indirim yada ceza olarak karşınıza çıkacaktır.

Bu arada her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimiz de de işini doğru yapmayan meslektaşlarımız olup aracinizin ruhsattaki kodu yerine farklı bir kod girerek fiyatı düşürmekte, aracın modelini değiştirmekte hatta kamyonet aracınıza otomobil, otomobil aracınıza traktör sigortası kesebilmektedirler.Bunun için poliçenizin üzerindeki araç bilgilerinizi mutlaka kontrol etmenizde fayda olacaktır.
Yani en ucuzu en iyisi değildir.Lütfen acentenizle 20 TLnin pazarlığını yapmayın yada bir başkası 20 TL daha ucuza yapıyor diye acentenizi değiştirmeyin.Tanidiginiz güvendiğiniz yada tavsiye edilen işinde uzman bir acenteyle çalışın.Poliçe yaparken cebinizde kalan 20 TL Kaza yaptığınızda cebinizden 20 bin TL olarak çıkmasın.
Sağlıcakla kalın

Selçuklu sigorta

Ferhat korkut
Bu haber 326 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum