Trafik Sigortaları Tavan Fiyat uygulaması

Uzun zamandan beri ülke gündemini meşgul eden ve muallak olmaktan öte gidemeyen trafik sigorta primleri artık tavan primlerle tüketicilere 12

Trafik Sigortaları Tavan Fiyat uygulaması
15 Nisan 2017 - 13:37
Uzun zamandan beri ülke gündemini meşgul eden ve muallak olmaktan öte gidemeyen trafik sigorta primleri artık tavan primlerle tüketicilere 12.4.2017 tarihi itibariyle sunulmaya başlandı . Ama öyle bir başlangıç yaptı ki akıllara özür ! Genel müdürlükler dahil, kim neyi nasıl yapacağını hala daha bilmiyor. Abartmıyorum kimse bir şey bilmiyor. Ne hükümet kanadı ne de sektörün aktörleri, sözde hazine araç sahiplerine iyilik yaptı.

Trafik poliçesi üreten sigorta şirketleri tavan prim uygulamasından sonra , asgari 3 taksit olabilen trafik poliçelerini peşin olarak tahsil etmeye başladı…

Zaten piyasada satılabilir primlerin olduğu araç guruplarında sorun yaşanmaz iken , sigorta şirketlerinin istemediği araç guruplarına artık hiçbir şirket şu an itibariyle teminat vermemeye başladı .. İşin en kötüsü ise sayın Mehmet ŞİMŞEK beyin ; 2017 sonuna kadar fiyatlar devlet kontrolünde deyip , 2018 yılında araç sahiplerinin trafik sigortalarında tam bir facia ile karşı karşıya gelecek olmalarını müjdelemesi idi.

Şimdi ne mi olacak, en fazla bu sene sonuna kadar trafik sigorta primleri tavan rakamlarla tüketici ile buluşturulup , riskli olan araçlarda teminat bulunamama sorunu yaşanacak. Araç sahiplerinin indirim bekler hali önümüzdeki dönem de ; sözde yüksek primlerle satın alınan poliçe bedellerini mumla aratacak.

Poliçelerin peşin olarak alınması ise cabası… Fazla alınmış olduğu iddia edilen primlerin iadesi ise YİNE SİYASİ SÖYLEMLERİN ötesine gitmedi, yani fazla alınmış olduğu var sayılan sigorta primlerin iadesi olmayacak.

AFSAD Başkanı

Bekir ÖZERDEM
Bu haber 354 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum