TOBB SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ "TEK FİYAT"TA TEK YÜREK  

TOBB SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ “TEK FİYAT”TA TEK YÜREK     4 Nisan 2020 tarihinde TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında tek f

TOBB SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ "TEK FİYAT"TA TEK YÜREK  
06 Mayıs 2020 - 14:53
TOBB SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ “TEK FİYAT”TA TEK YÜREK    

4 Nisan 2020 tarihinde TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında tek fiyat uygulamasına geçiş talebi hakkında video konferans yöntemi ile istişarede bulundu. Söz konusu görüşmede, Sektör Meclisi Üyeleri tek fiyat konusunda desteklerini dile getirdiler.     
 

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Yavuz ÖZÇAĞİN konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Son dönemde, tavan fiyat uygulamasına rağmen trafik sigortasında ciddi bir fiyat dalgalanması yaşanmaktadır. Fiyatlar arasındaki yüksek farklardan dolayı sigortalılar en düşük primli poliçe arayışındadır. Bu durumda, hem az şirketle çalışan sigorta acentelerimiz rekabet edemeyerek zarar görmekte, hem de illegal olarak sigorta aracılığı yapan kişilerin sayısında ciddi artış gözlemlenmektedir. Poliçesini alan müşterilerimiz ise, “acaba en uygun fiyatı yakalayabildim mi?” düşüncesi ile güvensizliğe kapılmaktadır. Tüm bu olumsuz durumlar, ancak tek fiyat uygulamasına geçiş ile sona erebilecektir.   
 

Bu kapsamda, Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi olarak, İcra Komitemizin “Trafikte Tek Fiyat” uygulamasına geçiş hususunda yapmış olduğu çalışmaları destekliyor ve biran önce neticelenmesini temenni ediyoruz. Ayrıca, tüm branşlarda trafik sigortası taban komisyon oranı önceden uygulanmakta olan %17 seviyesine yükseltilmelidir.”
Bu haber 388 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum