Sigortacılık acentesiz olmaz .

Bizler sigorta acenteleri olarak belli bir bölge içinde, sigorta şirketlerinin nam ve hesabına sigorta sözleşmelerine aracılık eden veya bunları sigorta şirketleri adına yapmayı meslek edinen ve 5684

Sigortacılık acentesiz olmaz .
21 Ekim 2020 - 13:45
Bizler sigorta acenteleri olarak belli bir bölge içinde, sigorta şirketlerinin nam ve hesabına sigorta sözleşmelerine aracılık eden veya bunları sigorta şirketleri adına yapmayı meslek edinen ve 5684 sayılı sigortacılık kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren  gerçek veya tüzel kişileriz. ATSO ya kayıtlı 800 civarı Türkiye  genelinde ise 16000 civarında acenteyiz. Sigorta acenteleri, sigorta yaptırmak isteyen kişilerle, sigorta şirketi adına görüşmelerde bulunarak risklerini doğru tespit ettikten sonra ürünler hakkında kapsamlı bilgi vererek doğru teminatlarla poliçelerinin düzenlenmesine ,tahsilatının yapılmasına aracılık eder ve aynı zamanda hasar anında sigorta şirketi ile müşteri arasında köprü vazifesi görerek hasarının tam ve eksiksiz zamanında ödenmesine yardımcı olurlar. Acenteler sigortacılıkta yeni ürünlerin müşterilere tanıtımını ve pazarlamasını yaparak pazarın büyümesini sağlarlar. Aynı zamanda acenteler birer risk yönetimi ve finansal aracılık danışmanıdır.

Sigorta acenteleri konusunda eğitimli, deneyimli yetkin kişilerdir. Sigorta acentesi olabilmek için en az 2 yıllık Sigortacılık Yüksek okulu mezunu 24 ay mesleki deneyim şartı, yada 4 yıllık üniversite mezunu 18 aylık mesleki deneyim şartı ve yine girecekleri sınav sonucu başarılı olmaları durumunda alacakları teknik personelinde SEGEM belgesi  gerekmektedir. Bu nedenle acenteler harici  konusunda eğitimli ve yetkin olmayan korsan olarak bu işi yapan kişilerden sigorta alınması vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmaktadır. Özellikle asıl işi sigortacılık olmayan kişilerin yada yetkisiz kişilerin yapmış oldukları poliçeler gerçek riskleri, doğru teminatları ve sigorta bedellerini içermediğinden hasar anında büyük mağduriyetler yaşanmasına neden  olmaktadır. Geçtiğimiz aylarda  bölgemizde  yaşanan Soğuk hava deposu yangınında bunun en güzel örneğini gördük maalesef asıl işi kredi vermek olan banka kanalından yapılan poliçede eksik sigorta yapıldığı, içindeki mallara teminat verilmediği görüldü ve sigortalı milyonlarca lira mağdur edildi. Başta sigortacılık güven işidir siz güvenmediğiniz kişilerle yada tanımadığınız kişilerle bilgilerinizi paylaşır mısınız ? özellikle son zamanlarda internet dolandırıcılığı çığ gibi çoğaldı müşterilerin kredi kartı bilgilerine ulaşan dolandırıcılar vatandaşları mağdur ettiler.

Biz sigorta acenteleri Levhaya kayıtlı vergisini ödeyen yeri yurdu belli yasalara uygun faaliyet gösteren ticari kurumlarız. Bizler müşterilerimizin sosyal yaşamlarına kadar bilir acıları ile kederlenir sevinçlerine ortak oluruz yani aileden biri gibiyiz Nasıl insan berberini sıklıkla değiştirmez ise acentesini de değiştirmemesi lazım. Vatandaşlarımızdan ricamız güvendikleri, kişisel bilgilerini paylaşabilecekleri, risklerini bilen ona göre doğru teminatlarla poliçe almalarına aracılık eden  özellikle yerelde tanıdığı yetkili acenteleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde telefonla ,internet yoluyla  tanımadığınız yada yetkisi ve bilgisi olamayan kişilerden yaptırmış olduğunuz poliçelerde büyük oranda mağduriyet yaşarsınız.

Vatandaşlarımız unutmamalıdır her şeyin bir maliyeti vardır ucuza alınan bir poliçede muhakkak teminat eksikliği olabilir. Ucuz etin yahnisi yavan olur diye bir atasözümüz var. Almış oldukları poliçedeki teminatları muafiyet oranları iyi karşılaştırmaları lazım. Ayrıca hasar ödemeleri açısından sigorta şirketlerinin mali yapısı büyük önem arz etmektedir. Sigorta şirketlerini seçerken  buna da çok dikkat etmeleri lazım aksi takdirde mağduriyet yaşayacaklardır.

İnsanlar sıkıntılı anlarında yanında birilerini görmek isterler sigortacılıkta da bu görevi her zaman acenteler yapar. Bu sebeple sigortacılık acentesiz olmaz diyoruz.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın değişen iklim koşulları ,küresel tehditleri de göz önüne alarak sahip oldukları varlıklarını doğru risklere karşı doğru teminat ve sigorta bedelleri üzerinden tanıdıkları yetkili acenteleri vasıtasıyla sigortalatmalarını söylüyoruz.

Sigortalı sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Azmi KARAKOYUNLU

Atso 40.Grup Sigortacılık Komitesi Başkanı
Bu haber 566 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum