SİGORTA DEYİP GEÇMEYİN-SİGORTANIZI SİZ SEÇİN

SİGORTANIZI BANKADAN yaptırmak ZORUNDA DEĞİLSİNİZ-KREDİ VERMEYİZ TEHDİTLERİNE KANMAYIN... Bankadan Kredi kullandım, Kredi kullanır iken size kredi verebilmemiz için Bizden sigorta yaptırmanız gerekir demeleri Kanuna atıfta bulunmalıdır.

 SİGORTA DEYİP GEÇMEYİN-SİGORTANIZI SİZ SEÇİN
20 Şubat 2023 - 12:38

   DEPREM SONRASI SİGORTA-KREDİ İLE BAĞLANTILI SİGORTA

     Öncelikle 11 ilimizde yaşanan depremden dolayı oldukça üzüntü içerisindeyiz, Rabbim bu acıları tekrarını yaşatmasın inşallah,
                    Sigorta konusunda baktığımızda bizzat Depremden hemen sonra o bölgeye ulaştık, İnsanların o durumu gerçekten bizleri derinden üzdü, Birçok Meslektaşımızı kaybettik,
                 Tabi ki can derdi bitince insanın aklına mal gelmektedir, Hayatın olağan akışına göre gerçekten doğaldır. İnsanlar yaşamını idame etmesi için zaruri yet hasıl oluşuyor.
SİGORTA ACENTELERİNDEN YAPILAN SİGORTALAR.
                Tabi ki her zaman dediğimiz tanıdığınız, bildiğiniz size en iyi tecrübesi ile hizmet sunabilecek BAĞIMSİZ SİGORTA ACENTELERİNDEN hizmet almanız hizmeti en iyi şekilde almanızı sağlayacağı kesindir.
                Sigorta acentesinden aldığınız poliçe elinizde, okuyabilir analiz edebilir, eksik sigorta yada aşkın sigorta olup olmadığına bakabilirsiniz. Acenteye gidemediğiniz durumda ise dijital olarak size Meslektaşlarım göndermiş olacaktır.

BANKALARIN YAPTIĞI SİGORTA.
           Son günlerde sosyal medya hesaplarında Bankadan yapılan sigortaların eksik yapıldığı konusunda birçok yorumlar okumuş bulunmaktayım.
Ya da tüketici kredi ile ev aldım ama banka yaptı demekte poliçeyi aldığımızda ise poliçede birçok eksikliğin farkına varmış bulunmaktayız. Tüketici ile Müzakere yapılmadan yapılan poliçe oldukları görüldü.
SİGORTANIZI BANKADAN yaptırmak ZORUNDA DEĞİLSİNİZ-KREDİ VERMEYİZ TEHDİTLERİNE KANMAYIN
1-Bankadan Kredi kullandım, Kredi kullanır iken size kredi verebilmemiz için Bizden sigorta yaptırmanız gerekir demeleri Kanuna atıfta bulunmalıdır.

Sakın ha Tüketici olarak bu şekilde konuşulanlara inanmayın:Tüketici kanuna göre Satıştan kaçınma yapılamaz kanun (2) maddesi Hizmet sağlamaktan haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz, denilmektedir.
PEKİ KREDİ KULLANDIM SİGORTASIZMI OLACAK
Hayır Kredi kullanım esnasında size Banka Sigortayı istediğiniz yerden yaptırabilirsiniz, talep ederseniz bizde yapabilir diyecek. Şayet sizlerin seçimlilik hakkını kısıtlayamayacak istediğiniz yerden sigortanızı yaptırır ve bankaya teslim edersiniz.

KREDİ ALIR İKEN BANKACA YAPILAN SİGORTADAN BANKALAR SORUMLUDUR.
Kredi kullanır iken sigortanız yapılmış olsa bile sizler ilk 30 günde sigortanızı başka bir ACENTEDEN yaptırıp bankaya teslim edersinizi Banka kendi yaptığı sigorta poliçesini 5 iş günü içerisinde iptal edip size ödediğiniz parayı iptal etmek zorundadır.
                                 DEPREM SONRASI BANKALAR ZOR DURUMDA KALACAKTIR.
                           20 Yıl a yakın TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BAŞKANLIĞI YAPTIM.Bir çok bankadan kart aidatını ilk alan derneklerde  bir tanesi olduk..Türkiye de örnek teşkil  etti.
Gelelim asıl mevzuca Bankadan Tarafınıza Konut işyeri alır iken sigorta yapıldı ise ve akabinde yapılmadı ise yani 1 yıl yapılmış daha sonraki yıllarda yapılmamış ise;
               Diğer yıllarda niçin yapılmadığı hakkında talep haklarınız doğmaktadır, Yani Bankadan yapılan sigortalar Tüketici kredisine bağlı olması ve sigorta öncesi bir Kredi sözleşmesi imzalanması nedeni ile sizlerin sözleşmeyi incelememiz karşılığında belki de kusur durumu değişecektir.
BANKADAN SİGORSATI YAPILAN TÜM TÜKETİCİLERE UYARIMIZ.
Sigorta poliçenizi aldığınızda muhakkak kredi sözleşmesini isteğin ve sözleşmenizde Şartlara bakın Örneğin sözleşmenin nasıl kurulduğu ,ve sözleşmede haksız şartların varlığını inceleyin,Bir çok Tüketici Sigortası yapılmamış olsa bile KREDİYE BAĞLI SÖZLEŞMEYE İSTANEDEN Sigorta yapılması nedeni ile Kredi sözleşmesi çok önemlidir,Sözleşmede Her yıl Bankaca sigortası yapılacak ibaresi bir çok şeyi değiştirebilir, rücu haklarınız doğabilir.

BANKA YENİLEME VE BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ nü Yerine Getirip , Getirmediği çok önemlidir.
Kredi Sözleşmesine bağlı bir sigorta olması nedeni ile
                      Kredi bağlantılı sigortalarda, kredi vadesi boyunca Yenileme sorumluluğu kredi kullanana, sigorta sözleşmesinin yinelenmesine ilişkin bildirim yapma sorumluluğu ise kredi kuruluşuna aittir.

                                                                                                                           BASAD
BALIKESİR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
CEMİL SARI
 
Bu haber 790 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum