Sigorta Acenteleri İşveren Sendikası'nın TSB ziyareti .

SAİS (Sigorta acenteleri işveren sendikası) Yönetim kurulu olarak TSB'ni ziyaret etti

Sigorta Acenteleri İşveren Sendikası'nın TSB ziyareti .
19 Kasım 2020 - 17:03
SAİS (Sigorta acenteleri işveren sendikası) Yönetim kurulu olarak TSB'ni ziyaret etti.

Mevcut soranlar ve olması gerekler adı altında on iki maddelik öneri taslağıda Sendika Başkanı Yalçın METİN tarafından Birlik Başkanı Atilla BENLİ'ye teslim edildi .

Toplantıda  Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla BENLİ , TSB Genel Sektereteri Özgür OBALI

SAİS Genel Başkanı Yalçın METİN  ile Yönetim kurulu üyeleri Sedat İYİDEMİR , Burhan ÖZTÜRK  ve Erdoğan BODUR katıldılar .

Sigorta Acenleri İşveren Sendikası trafından , Türkiye Sigorta Birliğine öneri olarak verilen maddeler aşağıdadır.

 

1- Covit 19 süreciyle hızlanan dijital ticaret olgusu , Sigorta acentelerinin dijitalleşmesi için süreci hızlandırmıştır.Bu bağlamda acentelik mesleğinin zarar görmemesi için dönüşüm sürecine dahil edilmesi gerekmektedir.

Her acentenin uzak mesafeli satış sözleşmesi kapsamında acentesi olduğu sigorta şirketlerinden gerekli desteği alarak dijital platformlarda satış yapabilir hale gelmesi için ilgili mevzuatta değişikliklerin yapılması gerekmektedir.

2- Poliçe iptallerinde acentelerden kesilen komisyonun yeni bir düzenlemeye tabi tutulması ,  yada yeni bir sistem oluşturulması için çalışmalara katkıda bulunmak isteriz.

3- Trafik sigorta poliçelerinde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi ,

a- Zorunlu Trafik poliçe komisyonlarının arttırılması talebi ,

b- EGM ile ortak çalışma yapılarak, trafik sigortası olmayanlara uyarı yazısı gönderilmesiyle sigorta penetrasyonunun arrtırılması sağlanacaktır.

c- Yeni tip araç ruhsatlarında araç tipi hanesi düzenlenerek TSB  araç kodunun yazılması ile sigorta şirketleri arasındaki marka kod ve fiyat farklılıklarının ortadan kaldırılması ve pertlerde yaşanan araç bedeli ihtilaflarının önlenmesi hedeflenmektedir.

d- 3D Secure güvenlik sisteminin zorunlu hale getirilmesi özellikle acentelerin karşılaştığı hak kayıplarının önüne geçecektir.

e- Araç sigorta (trafik ve kasko ) iptalleri yapılırken poliçedeki hasarların dikkate alınarak, iptal kaçıncı günde yapılırsa yapılsın , hasar tutarı poliçe tutarını geçiyorsa , sigortalıya iptalden kalan günlerin ödenmemesi hakkında düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir.

4- Sigorta şirketlerinin acenteler arasındaki acentelik sözleşmesinin tek tip hale getirilerek acente hak ve menfaatlerinin korunması amaçlanmaktadır.

5-Oda vasfına haiz meslek gruplarından istenmeyen belediye ruhsatları acentelerden istenmektedir. Acentelerin belediye çalışma ruhsatından muaf tutulması için düzenleme yapılması gerekmektedir.

6- Sigorta acentelerinin teknik personel ve müdürlük sıfatlarının yeniden dizayn edilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

7- Bankaların ve kredi sağlayan kuruluşların kredi tahsis işlemlerinde , poliçeyi biz düzenlemez isek kredin onaylanmaz ve/veya poliçeni biz düzenlediğimizde kredi puanı iskontosu yapılması vb. baskıcı tutumlardan kaynaklı acente ve tüketici mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapılması gerekmektedir.

8- Sigorta poliçesinin promosyon unsuru olarak kullanılmasının yasaklanması gerekmektedir.

9- Brokerlerin prim tahsil etme ve poliçe düzenleme kurallarına uymaması nedeniyle brokerlerin acente gibi çalışmalarının önüne geçilmesi, ayrıca brokerlerin şubeleşme şekil ve şartlarının yeniden gözden geçirilmesi için çalışma yapılması gerekmektedir.

10- Sigorta acenteleri ve brokerlerin , ahtapot programlar gibi, programlar ile yasa dışı olarak ekran dağıtımı yapmasının önüne geçilmesi yada dijitalleşme projesiyle ekranların acentelerin kullanımına açılması gerekmektedir.

11- Sigorta Acenteleri İşveren Sendikası olarak SBM ve TSB de temsilci belirleyip çalışmalarınıza katkıda bulunabiliriz.

12- 9 Mayıs tarihinde çıkan yönetmeliğin değişikliğine istinaden hazırlanan 16 eylül taslak yönetmeliğinin acentelerin tereddütlerini gidermediği hakkında detaylı sunum yapılacaktır.

 

 
Bu haber 2127 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum