SAİK'İN YETKİLERİ ARTIRILMALI

SAİK’in Yetkileri Artırılmalı Usta Gazeteci Can kantar Çukurova Press WEB TV ve Çukurova Press Ender FM ortak yayınına konuk oldu

SAİK'İN YETKİLERİ ARTIRILMALI
30 Ocak 2018 - 14:22
SAİK’in Yetkileri Artırılmalı Usta Gazeteci Can kantar Çukurova Press WEB TV ve Çukurova Press Ender FM ortak yayınına konuk oldu. Yazarımız, Sigortalı Yaşam program yapımcı ve sunucusu Çetin Erdoğan’ın programına konuk olan Can Kantar önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA HAYRAN KALDIM. “çoktandır gitmek istiyordum, kısmet bu günlereymiş” diyen Can Kantar: Programda Mardin, Ş.Urfa, G.Antep, Osmaniye İllerine yaptığı acente ziyaretlerini değerlendirdi. “oralarda acente dostlarımın yoğun ilgisi ile karşılaştım. Dertleşip sektör adına sohbet etme fırsatımız oldu. Gösterdikleri misafirperverlik, yakın dostluk, samimiyet beni fazlasıyla memnun etti. Hepsine aracılığınızla içten teşekkür ederim” dedi. Bir sonraki gün Mersin Sigorta Acenteleri Derneğini ziyaret edeceğini belirten Kantar, ertesi gün İstanbul’a dönüp izlenimlerini kaleme alacağını söyledi.

SAİK’İN YETKİLERİ ARTIRILMALI

Önümüzde Ticaret Odası seçimleri ve delege seçimlerinin olacağını ve bu konuda değerlendirme yapan Kantar; bu güne kadar SAİK hiçbir başarılı işe imza atamadı yetkileri çok kısıtlı sadece denetim yapmayla bu işi yürütemez, onu da zaten layıkıyla yerine getiremiyor, kim Başkan olursa olsun benim hiç umurumda değil önemli olan seçilecek kişinin ve yönetiminin kendi menfaatlerini ön plana çıkartmaması ve meslektaşlarının menfaatleri doğrultusunda hareket etmesi gerekir, sırf menfaati için koltuğunu bırakmayan SAİK Üyeleri var. Adam Ticaret Odasındaki koltuğunu bırakmak istemiyor. Üst akıl ve kurulların ortak akılla SAİK’in yetkilerini artırıp radikal kararlarla sektöre yön vermelidirler.

BİRLİK VE SENDİKA SÖYLEMLERİNİ ŞİMDİLİK KONUŞMAYALIM

Sektör paydaşlarının bu günlerde seslendirdikleri birlik, oda ve sendika çalışmalarının bu durumda fazla etkin olacağını düşünmüyorum ancak ilerleyen günlerde gündeme alınabilir. Acentelerin TOBB bünyesinde be söylemlerinin gerçekleştireceklerini hiç sanmıyorum. STK LARA KARŞI DEĞİLİM STK lara karşı değim ancak bir ilde birçok STK nın faaliyet göstermesini de doğru bulmuyorum. Herkes başkan olma derdinde, adam sırf başkan olmak için dernek kuruyor. Bu zihniyetle bir yere varılmaz. Derneklerin yalnızca Pazar günleri sabah kahvaltısında bir araya geldiklerini belirten Kantar; Başkan ısmarlarsa 50, ısmarlamazsa 15 kişi katılıyor oysa sektör adına bazı görüş ve aldıkları kararları üst yönetimlere aktarıp çare aramalıdırlar.

Çetin ERDOĞAN
Bu haber 302 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum