SAİK Seçimlerinde tek liste için herkes hem fikir…

SAİK seçimleri yaklaşırken sektörde birlik çağrıları ve tek liste ile seçime girilmesi fikri tutmuş görünüyor

SAİK Seçimlerinde tek liste için herkes hem fikir…
26 Ekim 2013 - 01:58
SAİK seçimleri yaklaşırken sektörde birlik çağrıları ve tek liste ile seçime girilmesi fikri tutmuş görünüyor.Aslında acente mesleğinin geleceği için çok önemli olan bu seçimlerde derneklerin birlik olup tek liste çıkarması 1-0 öne geçmesi anlamına geliyor.

Bu birliktelik sonucu tek listeyi savunan ve bunun için ( acentelerin geleceği için ) ter döken bir çok insan’dan bir tanesi olan Eyyup ÇELİK,Sigorta Ajans’a yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; ” Tek liste ile seçimlere girmenin, uzun zamandır Türkiye’de sağlanamayan bir acente birlikteliğini sağlamış olacağız” 

Bu konu hakkında uzun zamandır çaba gösteren TÜSİAR Yön.Kur.Baş. Binnur AKTAŞ ve AFSAD Yön. Kur.Baş. Bekir ÖZERDEM‘inde devamlı birlik çağrılarında bulunmasını unutmamak gerekir.

Konu ile ilgili görüşler aslında 2 ay önce düzenlenen 9.ACENTELER ZİRVESİNE dayanıyor, zirveden sonra bir çok dernek başkanın ortak görüşü olarak yayımlanan ve altında İSAD Başkanı Turusan BAĞCI’nın imzasının bulunduğu bildirgede daha o zamandan tek liste ve birliktelik çağrısı yapılmıştı ve dernekler bu konuda hem fikirdi.

Bildirgede geçen konular;

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği İSAD tarafından düzenlenen ” 9. TÜRKİYE ACENTELERİ ZİRVESİ” sonrası  toplantıya katılan Acente temsilcileri, Türkiye İl Dernekleri Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Dernek olmayan illerdeki Ticaret ve Sanai odası Sigorta Acenteleri Meslek komitesi Başkanı, üyeleri ve İl temsilcileri yaptıkları toplantı ile aşağıdaki ortak kararları almışlardır. 

 

İl delegeliği seçimi öncesi ve sonrası Acente mesleğinin geleceği için ;

- Dernekler güçlerinin farkına vararak etkinliğini daha fazla ortaya koymalıdır. Yönlendirilmeden gerektiğinde hesap sorarak çalışmalıdır.

-Dernekler, Ticaret ve Sanai odaları Acente Meslek komiteleri daha etkin sonuç alarak çalışmalıdır. 

- Dernekler, temsilciler Önüne konuları seçmek değil mesleğin geleceği için en doğru kararı vermelidirler. 

-Bunun siyasi bir seçim, bir grup seçimi veya bir kişiyi seçmek olmadığını mesleğin geleceği için, daha ilerlemek için, sorunların çözümü için bir seçim olduğu unutulmamalıdır. 

- Sektör Meclisi Seçimlerine kadar mutlaka bölünmeden tek liste uzlaşarak girilmeli tüm sektöre bu mesaj verilmelidir. 

- 40 kişilik sektör Meclisi seçildikten sonra bir ön seçim ve toplantı ile Acentelerin geleceğinin yönetimine talip olanlar İcra Komitesi adayları Meclis önünde neden aday olduklarını, planlarını kendilerini projelerini anlatmalı devamında 40 Sektör meclisi üyesi siyasi düşünmeden en uygun ve uyumlu çalışabilecek SAİK Yönetim Kurulu ve yedek adaylarını Demokratik olarak  belirlemelidir. 

- Seçilen 7 SAİK üyesi ise amaçları yerine getirebilecek en uygun Başkanı seçmelidir. 

- Uzlaşmayan, ayrı liste çıkarmak isteyen Acenteleri bir kez daha bölme arzusunda olan temsilciler veya bunun için çalışan adaylar gerektiğinde aday gösterilmeden 3. Bir liste hazırlanarak bu kişiler dışında yukarıdaki şekilde bir süreç Başkanlar ve temsilciler tarafından yürütülmelidir. 

-SAİK Adayları dört yıllık plan hazırlamalı, yıl bazında hedefler açıklamalı öncelikle çözülecek sorunların nasıl çözüleceği ortaya konulmalı bunu ortaya koymayan kişiler sorgulanmalıdır. 

-Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu ( TÜSAF )  etkinliğini gücünü ortaya koymalı daha etkili çalışmalar yaparak Türkiye’yi kucaklamalı Bağımsız, birleştirmenin ortak güç olmanın en etkili adresi olmalıdır. Bu özellikleri ile SAİK ile destekleyici uyumlu çalışmalar yapmalıdır.

- SAİK Yönetim Kurulu  da TÜSAF Yönetim Kurulu Başkanı ve temsilcileri ile birlikte düzenli toplantılar yapmalıdır. 

-Her üç ayda bir il delegeleri toplantı yapmalı ve Sektor meclisine toplantı raporunu sonuçlarını ve isteklerini iletmelidir. İl Delegeleri bölge sorun ihtiyaç ve çözüm önerilerini bu yolla Sektör Meclisi’ne iletmeli. Bu toplantıların düzenini SAİK tarafından sağlanmalıdır. 

- Sektör Meclisi fikir üretmeli, denetlemeli, rapor hazırlamalı, yayınlanmalıdır. Sigorta acenteleri icra Komitesi ise buna göre icraatını yapmalıdır. 

-Sektör Meclisi üyeleri her ay düzenli toplantılar yaparak etkin çalışmalar yapmalı ve her toplantının tüm bütçesinin Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından karşılanması için SAİK karar almalıdır. 

-SAİK e bağımsız fiziki mekan ve çok daha fazla çalışan  kadro sağlanmalıdır. 

- En üst temsil organı olan Sigorta Acenteleri İcra Komitesine  (SAİK) seçilenler alt görevlilerinin tamamından istifa etmelidir İstifa etmeyen sorgulanmalı takip edilmelidir. Bu şekilde en üst noktadaki görevine odaklanması sağlanmalıdır. 

- İl delegeleri, Sektör Meclisi ve SAİK üyelerinin esas amacı bir bütün olarak TOBB nin de desteğini alarak bağımsız birlik olmak için çalışmak olmalıdır. 

-Sektör Meclisi ve Sigorta Acentelari İcra Komitesi üyelerinin esas amaçlarının birlik olması yönünde çalışmalarını çok yetkin düzenli yapmalı ve sonuçlarını raporlamalıdır. 

- Çalışmayan kişiler sorgulanmalıdır. 

-Sonuç alamayan, vakit ayıramayan, çalışamayan,  uyumlu çalışmayan,  SAİK Üyeleri ve Sektör Meclisi üyeleri istifa etmeli veya bu konuda kararı Sektör Meclisi oy çokluğu ile alıp iletmeli kişi de gereğini yapmalıdır. 

- SAİK ve Sektör Meclisi Acentelerin sorunlarının çözümünün yanında gelişimi büyümesi için çalışmalar yapılmalıdır. 

- SAİK Yönetim KuruluTürkiye’yi tek ses olarak birleştirmek için çalışmalıdır. 

- SAİK çalışmalarını ve kararlarını her ay düzenli olarak Acenteler ile paylaşmalıdır. 

sigortaajans.com - sigortahaber.com.tr
Bu haber 475 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum