Levent Korkut acentelerin taleplerini sıraladı: Trafik poliçelerindeki işlem ücreti arttırılmalı

İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Levent Korkut, acentelerin taleplerini ve sorunlarını sıraladığı açıklamasında trafik poliçelerinde minimum işlem ücretinin 50 lira olması gerektiğini belirtti

Levent Korkut acentelerin taleplerini sıraladı: Trafik poliçelerindeki işlem ücreti arttırılmalı
23 Şubat 2018 - 13:00
İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Levent Korkut, acentelerin taleplerini ve sorunlarını sıraladığı açıklamasında trafik poliçelerinde minimum işlem ücretinin 50 lira olması gerektiğini belirtti. Açıklamada sektörün dijitalleşmesinde satış kanallarının yerinin ne olacağı sorulurken dağıtım kanalları arasında haksız bir rekabetin yaşandığı, fatura matiklerin, call center'ların, PTT gibi yapıların 5684 No'lu Sigortacılık Kanunu'na uygun hareket etmediği vurgulandı.

İTO Sigortacılık Meslek Komitesi, 2017 Kasım’dan beri birçok kez yapılan toplantı, çalıştay ve görüşmelerle ilgili bir açıklama yayımladı.İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Levent Korkut imzalı açıklamada özellikle 165 acentenin katıldığı 21 Şubat’taki toplantıda konuşulanlar paylaşıldı. Açıklamada dağıtım kanalları arasında haksız bir rekabetin yaşandığı, fatura matiklerin, call center’ların, PTT gibi yapıların 5684 No’lu Sigortacılık Kanunu’na uygun hareket etmediği vurgulanırken, bu konunun çözümü talep edildi.

Açıklamada sektörde 2017’nin en çok tartışılan havuz ve tavan gibi uygulamaları barındıran zorunlu trafik politikasına ilişkin de talepler sıralandı. Trafik poliçelerinde minimum işlem ücretinin 50 lira olması istenirken havuz komisyon oranının %10’a çıkarılması ile ilgili konunun tekrar gözden geçirileceği belirtildi.

Sektörün ve sigorta şirketlerinin dijitalleşmeye başladığı, bunun önemine vurgu yaptıkları dönemde acentelerin yapması gerekenler ve satışı arttıracak modeller de konu başlıkları arasında yer aldı.

İTO Sigortacılık Meslek Komitesi’nden yapılan açıklama şöyle: 

20 nolu Sigortacılık Meslek Komitesi almış olduğu Komite kararı neticesi Oda Yönetim Kurulununda onayı ile 2017 yılında yapmış olduğu 7 adet bölgesel kahvaltılı Sigorta Acenteleri İstişare toplantılarında meslektaşlarından yoğun katılım ve ilgi gösterilmesi üzerine, 15-17 Kasım 2017 tarihlerinde TOBB un düzenlemiş olduğu Sektör Meclis ve İstişare toplantısı sonuçları ile, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonunun düzenlediği 17-18-19 Kuşadası Sigorta Çalıştay sonuçlarının paylaşımı ve sektörel görüşlerin paylaşılacağı, 2 adedi Avrupa yakası ve 2 adedi Anadolu yakasında olmak üzere 4 bölgede odamıza kayıtlı Sigorta ACENTESİ Meslek mensuplarını bilgilendirme ve İstişare toplantıları yapmaktadır.

Bu toplantıların ilki Küçükçekmece Çobançeşme Radisson Blue Otelde 7 Şubat 2018 tarihinde yapılmış ve Acentelerin yoğun katılımı ve memnuniyeti ile gerçekleşmiştir.

2 cisi ise 21 Şubat 2018 tarihinde HİLTON otel kozyatağında gerçekleştirilmiştir.

Sigorta Acentelerin yine yoğun ilgi ve memnuniyetiyle sonuçlanan toplantıda özellikle aşağıda belirtilen hususlar Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis üyesi Levent Korkut tarafından dile getirilmiş olup,ayrıca belirtilen hususların 23 Ekim 2017 tarihinde Meslek Komitesinin Ankara Hazine Müsteşarlığı ziyaretinde bir rapor olarak Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Şerif Çakırsoy ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Sayın DR.Ahmet Genç beye bir Rapor olarak takdim edildiği belirtilmiştir.

Söz konusu görüşlerin ayrıca TOBB Sektör Meclisi ve İstişare toplantısı TÜSAF ın Kuşadası toplantısında Meslek Komitemiz tarafından ilgililere aktarıldığı ve gereği hususunda takipçisi oldukları katılımcılara bildirilmiştir.

Toplantıya katılan 165 Acente meslektaşlarımızdan söz alanların sektör ve mesleğimizle ilgili Yasal ve mevzuat uygulamaları hakkındaki talepleri Komitemiz tarafından değerlendirilmek üzere not alınmıştır.

KONU BAŞLIKLARI;

• SAİK çalışma usul ve esaslarının, Disiplin cezalarının, güncel ihtiyaç ve beklentilere uygun hale gelmesi için yapılacak değişiklikler hakkında çözüm önerileri ve tüm aracıların SAİK çatısı altında toplanması?

• Mesleğimizin Önünü açacak çözüm önerileri, • Fiziki şartlar, Şubeler, Müdür, Teknik personel Branşlaşma konularında çözüm önerileri • Yakın tehlikelere karşı (DASK, Trafik sigortalarında) izlenecek yollar, • Trafik Poliçesi üzerinden alınması gereken işlem ücreti ne kadar olmalıdır?

• Sektörün dijitalleşmesinde satış kanallarının yeri ne olacaktır?

• Satışı arttıracak ve aynı zamanda dijitalleşmenin önünü açacak modeller nedir?

• Dağıtım kanalları arasındaki haksız rekabet, 5684’ e göre uygun hareket etmeyen yapılar (Fatura matikler, Call centerler, PTT Direk satış uygulamaları) Özellikle Turkcell in Acentelik yapacağı ile ilgili basında çıkan haberlerle hakkında çözüm önerileri, • Acentenin tanıtımı amacı ile tanıtım faaliyetleri neler olmalı?

• Ortak hareket etme kültürünün yerleşmesi için neler yapılmalı, .Acenteler olarak iş yapış modellerimizi gözden geçirmemiz ve günün şartlarına uygun hale gelebilmemiz hakkında görüşler, .Satışa konu aracın en az on beş gün geçerli bir trafik poliçesi olması yeterli olacak, yeni araç sahibine işlem anında poliçe yaptırmış olma yükümlülüğü bulunmayacaktır. Aracı alan kişi 15 gün içinde kendi adına yeni bir trafik poliçesini yaptıracaktır.

• Trafik poliçelerinde var olan işlem ücreti 10 TL bugünkü koşullarda ihtiyaçlarımızı karşılamadığından ücretin minimum 50 TL olması, trafik sigortaları havuz komisyon oranının asgari %10 çıkarılması İle ilgili konunun tekrar gözden geçirileceği hususunda görüş bildirildi.

LEVENT Korkut
İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı

 

 

KAYNAK : SİGORTACI GAZETESİ
Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum