Kanun koyucular, işin ciddiyetinin farkında değil ......

Emeği geçen ve destek olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum

Kanun koyucular, işin ciddiyetinin farkında değil ......
04 Haziran 2020 - 10:40
Emeği geçen ve destek olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

9 Mayıs 2020 tarihli yönetmelik, bizlere yapılan büyük bir ihanettir. On yıllardır emek verdiğimiz mesleğimize " asli işi sigortacılık olmayan kişi ya da kurumlara poliçe tanzim yetki verilmesi " hem yasaya hem de ticari ahlaka aykırıdır.

Kanun koyucular, işin ciddiyetinin farkında değil ve sektöre olan güven zarar görecek. Atalarımızın güzel bir sözü var " kurunun yanında, yaş da yanar " hesabı işini düzgün yapan sigorta acenteleri de zarar görecek. Vatandaşın iyiliğini düşünen devlet ekabirleri, bir noktayı atlıyor. Sigorta acentesine vatandaş 7/24 ulaşabiliyor.

Asli işi sigortacılık olmayan kişi ya da kurumlara nasıl ulaşacaklar?

Trafik sigortasından kaçınan sigorta şirketleri bu duruma tepki göstermeli. Köşe bucak kaçtıkları trafik sigortasının üretimi artacak, diğer branşlardan üretim alamayacak. Biz acentelere onca yaptırım uygulandı ve bir yönetmelik ile hepsi çöp oldu. Söz de değişen ve gelişen Dünya dengelerine uyum sağlama politikalarının hepsi alaşağı edilmiştir.

Bu konuda emeği geçen tüm devlet büyüklerimize ve sektörümüzün seçilmişlerine teşekkür ediyorum, çok iyi iş çıkardınız .

Saygılarımla

Zeynep ALBAYRAK
Bu haber 559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum